Szeged és környéke

2007.08.26. 16:19

A kajakos Natasa beszáll a Bárkába

Szeged - A vételi áron felül húsz-harmincmillió forintot kell költenie Janics Natasának az öt és fél évvel ezelőtt bezárt Bárka étterem újraindítására. A kajakos két hónapja tette meg vételi ajánlatát az IKV-nak. Az önkormányzati tulajdonú vendéglő eladására akár egy héten belül sor kerülhet.

Kiss Gábor Gergely

– Jó híreket hallottam a Bárkával kapcsolatban, de kérdezzék inkább a menedzseremet – mondta a telefonba [namelink name="Janics Natasa"].

[namelink name="Csonka Gábor"] április elején számolt be lapunknak arról, hogy a kétszeres olimpiai bajnok kajakos, aki előbb lakástulajdont szerzett a Bárka étteremnek is helyet adó háztömbben, hamarosan ajánlatot tesz az IKV-nak a vendéglő megvásárlására. Az öt és fél évvel ezelőtt bezárt Bárka körül azonban az elmúlt hónapokban sem lehetett látni semmi mozgolódást.

– Natasa két hónapja tett ajánlatot a vendéglőre – mesélte [namelink name="Csonka Gábor"]. [namelink name="Németh István"], az IKV vezetője elmondta, a sportoló ajánlatát elfogadta a közgyűlés tulajdonosi bizottsága. – A szerződéstervezetet hamarosan megküldjük az érintettnek. Az IKV 24 millió 850 ezer forintban szabta meg a Bárka árát – tudtuk meg [namelink name="Németh István"]tól. [namelink name="Csonka Gábor"] még elmondta, hogy a 200 négyzetméteres vendéglő felújítására és beüzemelésére a vételi áron felül az olimpikonnak még legalább 20-30 millió forintot kell költenie. A menedzser úgy véli, akár egy hónap alatt nyitáskészre tudják alakítani a Bárkát. [namelink name="Németh István"] azt mondta, ha [namelink name="Janics Natasa"] a szerződéstervezet kézhezvétele után azonnal befizeti a fent említett vételárat, akár egy héten belül tulajdonába kerülhet a kisvendéglő, aminek felújításához 18 hónapon belül kell hozzáfogni.

– Butaság lenne Peking utánig várni a nyitás időpontjával, ugyanakkor a felújítás körüli hercehurca nem befolyásolhatja Natasa felkészülését a jövő évi olimpiára – beszélt Csonka. A kajakos is azt mondta, számára most az olimpiai indulás kiharcolása a legfontosabb, így a felújítás körüli munkákat biztosan nem ő felügyeli majd. – Az olimpia után azonban sokat leszek majd a vendéglőben, ahol reményeim szerint a Pekingből elhozott olimpiai aranyat is megcsodálhatják a vendégek – mondta Natasa.

A leendő étlapról annyit árult el, egyszerű, de nagyszerű ételekkel szeretné visszacsábítani a szegedieket a patinás épületbe.


Étteremtörténet

Lapunkban többször is foglalkoztunk az étterem sorsával.
2002. január 5.: – A Bárka százéves épületének valamennyi szeglete elöregedett. A felújításra csak akkor vállalkoznék, ha az önkormányzati tulajdonú házat megvásárolhatnám – mesélt lapunknak a január 7-i bezárás okáról az akkori üzemeltető, Marosiné Mucsi Piroska.
2004. április 12.: Bár [namelink name="Németh István"], az IKV vezérigazgatója szerint fontos dolog lenne a vendéglő újbóli megnyitása, Marosiné arról számolt be, hogy a bezárás óta vele még senki sem tárgyalt az épület sorsáról.
2004. augusztus 30.: A vendéglős megunta a totojázást: az elmaradt haszon miatt beperelte az IKV-t.
2005. november 14.: Az egykori bérlőnek közel 9 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság. Az ítélet szerint az önkormányzati cég hibájából kellett bezárni a vendéglőt.
2006. március 30.: A budapesti székhelyű Anikó '84 Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft. pályázat útján szerezte meg a jogot a a Bárka üzemeltetésére. A nyertes licit 33 millió 250 ezer forint volt.
2006. április 4.: „Ide nem akarunk játéktermet, éjszakai bárt!" Ezt a feliratot pingálták ismeretlenek a vendéglő homlokzatára.
2006. május 16.: Mégsem fizette ki a 33 millió forintot a budapesti befektető a Bárka kisvendéglőért. A cég szerint az IKV elfelejtette őket értesíteni a lakók ellenállásáról. Az étterem megint eladó. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!