Szeged és környéke

2007.08.26. 16:19

Drogos ámokfutás a SZOTE-klubnál

Szeged - Tömegverekedés robbant ki izraeli és nigériai diákok között szombat hajnalban Szegeden, a SZOTE-klubban. A szórakozóhely előtt, az utcán már legalább harmincan ütötték és dobálták egymást.

Tömegverekedés robbant ki izraeli és nigériai diákok között szombat hajnalban Szegeden, a SZOTE-klubban. A szórakozóhely előtt, az utcán már legalább harmincan ütötték és dobálták egymást. A rendőrség négy nigériai és két izraeli ellen büntetőeljárást indított. Valamennyien kábítószert fogyasztottak, egyiküknél nagyobb mennyiségű drogot találtak.

Legalább harmincan, egyes vélemények szerint még ennél is többen vettek részt abban a tömegverekedésben, amely szombat hajnalban Szegeden, a SZOTE-klubban kezdődött, majd az egyetemi szórakozóhely előtt folytatódott.

A békítők is kaptak

Szemtanúk elmondása szerint előbb nigériai és izraeli diákok estek egymásnak, a klub biztonsági őreinek azonban sikerült őket kiszorítani az utcára. A tömegverekedés az egyetemi épület és a dóm közötti területen folytatódott. Egyre durvább lett. Az izraeli és az arab diákok egy idő után már nemcsak egymást ütötték, hanem a biztonsági őröket és az őket békíteni akarókat is megtámadták. Az attakba egyre többen bekapcsolódtak. A verekedők a szabadtéri játékok bontásra váró nézőtéri lelátójának és díszleteinek darabjaival, vas és fém rudakkal, székekkel, szöges lécekkel ütötték, valamint kövekkel és üvegekkel dobálták, szúrták egymást. Több autó, köztük két Rádió taxi is megrongálódott. Sőt még az '56-os mártír Kováts József mellszobrát sem kímélték, a koszorúkat is „bevetették" a harcba.

A mintegy 20-30 percig tartó tömegverekedésben többen megsérültek. Egy férfit egy törött üveggel megszúrtak, őt súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel beszállították a Szegedi Tudományegyetem traumatológiai klinikájára.

Nincs fotó

A SZOTE-klub honlapján a péntekről szombatra virradó buliról 179 fotó látható, de a verekedésről egy fénykép sincs. A szórakozóhely vezetője lapzártánkig nem reagált megkeresésünkre.

Ugyancsak szemtanúktól tudjuk, hogy a rendőrök 8-10 autóval érkeztek a helyszínre és a Dóm teret azonnal körbezárták. A verekedőket pillanatok alatt szétválasztották, több személyt elfogtak. Úgy tudjuk, a verekedést kirobbantók kábítószert fogyasztottak, az egyikük külföldi rendszámú autójában marihuánát találtak. Ezt az információnkat [namelink name="Tuczakov Szilvána"], a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tegnap este megerősítette. A szóvivő elmondta, négy nigériai és két izraeli állampolgár ellen büntetőeljárást indítottak, csoportos garázdasággal, súlyos testi sértés kísérletével és kábítószerrel visszaéléssel gyanúsítják őket.

Súlyos testi sértés

Az egyik nigériai diák ellen súlyos testi sértés miatt folyik büntetőeljárás. Ő szúrta meg egy törött üveggel azt a fiatal férfit, aki kórházba került, és mint kiderült, csak szét akarta választani a verekedőket. Egy másik nigériai autójában kábítószert találtak, ellene emiatt is nyomoznak. Valamennyien szabadlábon védekezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!