Szeged és környéke

2007.08.25. 16:19

Ételmérgezés gyanújával kerültek kórházba Kiskundorozsmáról

Három gyermeket és egy felnőttet szállítottak kórházba ételmérgezés gyanújával Kiskundorozsmáról - tájékoztatott az ÁNTSZ Dél-Alföldi regionális Igazgatóságának járványügyi osztályvezetője. <br>

Tombácz Zsuzsanna elmondta: a mentőszolgálat ügyeletese pénteken arról értesítette őket, hogy Kiskundorozsmán több emberhez riasztották őket. Jelenleg étel eredetű fertőzésre gyanakodnak, mert az érintettek egy étteremből származó ebédet fogyasztottak el. Az étterem konyhájáról 163 adag ételt szállítottak ki. Eddig tíz-tizenkét ember részesült orvosi ellátásban; három gyermeket és egy felnőttet Szegedre szállítottak, a fertőző osztályra, a többieket a mentősök látták el. Még vizsgálják, hogy a 163 fogyasztó közül hányan betegedtek meg, vannak-e tüneteik, hiszen feltételezhető, hogy többen nem fordultak orvoshoz. Tombácz Zsuzsanna közölte: ellenőrzik azt is, hogy az étel miatt betegedtek-e meg, mert egyelőre ez sem biztos.

Kitért arra, hogy az étterem működését a feltárt közegészségügyi hiányosságok, leginkább a kosz miatt felfüggesztették, a konyha nem üzemel. Fertőtlenítőszeres nagytakarítást, festést rendeltek el, amelynek ellenőrzése után főzhetnek csak újra. Ha bebizonyosodik, hogy az ott készült étel okozta a fertőzést, a hatóság büntetést szab ki, de szankcionálják a konyhában tapasztaltakat is.

Az eljárás során étel-, illetve székletmintákat vettek; a vizsgálat eredményére hétfőig várni kell - tájékoztatott az osztályvezető.

(Forrás: MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!