Szeged és környéke

2007.08.17. 16:19

Kitüntették Bodosi Mihály professzort

Az ünnep alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki tegnap Horváth Ágnes egészségügyi miniszter Bodosi Mihály professzort, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárát.

Az ünnep alkalmából a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki tegnap Horváth Ágnes egészségügyi miniszter [namelink name="Bodosi Mihály"] professzort, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Idegsebészeti Klinikájának egyetemi tanárát. A pécsi születésű hatvanhét éves agysebész több évtizedes gyógyító, oktató, intézményvezetői munkássága és tudományos közéleti tevékenysége elismeréseként kapta a kitüntetést. A tanulmányúton a világ több helyén megfordult szakember 1984-ben került a szegedi idegsebészeti klinikára, előbb tanszékvezető, majd 1997-től az egyetemi integrációig az orvosegyetem dékánhelyettese volt. A professzor – aki 1994-ben egyszer már megkapta ugyanezt a kitüntetést – oroszlánrészt vállalt az új klinika szervezeti kialakításában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!