Szeged és környéke

2007.08.24. 16:19

Kultúrát is hoz az Árkád - interjú Christoph Augustinnel

Szegeden lép fel a hónap utolsó napján, pénteken 19 órakor a Schleswig-Holstein Kamarazenekar, amit az Árkád bevásárlóközpontot építő ECE Projektmanagement szponzorál. Christoph Augustin ügyvezető igazgató adott interjút.

Szegeden lép fel a hónap utolsó napján, pénteken 19 órakor a Schleswig-Holstein Kamarazenekar. A városháza udvarán rendezendő estet Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása, a nemsokára Szegeden is Árkád bevásárlóközpontot építő ECE Projektmanagement szponzorálja. Christoph Augustin ügyvezető igazgató adott interjút a zenei eseményről és az új beruházásról.

– Augustin úr, a nemzetközi zenészek szegedi fellépésének támogatásával mi a célja az ön cégének?
– Azokban a városokban, ahol aktívan jelen vagyunk, mindig elkötelezettek vagyunk a társadalmi és kulturális élet iránt is. Az ECE Európa egyik legnagyobb ingatlanvállalkozása, Magyarországon Budapesten, Pécsett és Győrött létesített Árkád bevásárlóközpontokat. Szeged belvárosában is szeretnénk egy modern bevásárlóközpontot létrehozni. Ez a komolyzenei koncert a kezdete Szeged iránti hosszú távú elkötelezettségünknek. A szegedi estet a nemzetközi hírnévnek örvendő Schleswig-Holstein Zenei Fesztivál keretében rendezik meg, amelyet a híres karmester, Leonard Bernstein alapított. Idén Magyarország a fesztivál partnerországa. Eredetileg csak két magyarországi koncertről volt szó, egyről Budapesten, egyről pedig Győrött. Szerettük volna azonban, hogy Szeged polgárai is élvezhessék ezt a világszínvonalú előadást, így meghívtuk a kamarazenekart Szegedre is.

– Első alkalommal szervez az ECE ilyen koncertet?

– A kulturális elkötelezettség régi hagyományunk. Cégünket az a Werner Otto alapította, aki az Otto-Versand csomagküldő vállalatot is felépítette. Az Otto család mindig hangsúlyt fektetett arra, hogy gazdasági sikereit másokkal is megossza, ezért vállal társadalmi kötelezettséget, és támogat kulturális rendezvényeket. Alexander Otto, Werner Otto fia és az ECE vezetője rendszeresen szponzorál festménykiállításokat és koncerteket. Ezenkívül létrehozta a „Lebendige Stadt" nevű alapítványt, amely elősegíti a városok fejlesztését, és a „Sport" nevű alapítványt, amely különösen a fiatalok sportolását támogatja.

– Csak a koncert szerepel terveik között vagy más elképzeléseik is vannak Szegeden?

– Ez a koncert az ECE jövőbeni, szegedi terveinek csupán kezdetét jelenti. Ha az Árkád megnyitja kapuit, számos kulturális és sportesemény megszervezését vállaljuk. Koncepciónk részét képezi, hogy a bevásárlóközpont ne csak a bevásárlást szolgálja, hanem olyan hely legyen, ahol az emberek találkozhatnak és beszélgethetnek barátaikkal, tájékozódhatnak. Olyan élettel teli helyet szeretnénk létrehozni, ahol a kultúra fontos szerepet kap.

– Mikor nyílik meg az Árkád?

– A tervek mai állása szerint az építkezés a jövő évben veszi kezdetét. Jelenleg egy nemzetközi építészeti versenykiírás zajlik az Árkád homlokzatának kialakítására vonatkozólag. A nyertes tervet kiválasztó zsűriben Szeged város képviselői és a Magyar Építészeti Kamara tagjai is helyet foglalnak. Ezzel biztosítjuk, hogy a bevásárlóközpont építészetileg a legkiválóbb színvonalú legyen, és optimálisan illeszkedjék a meglévő környezetbe. Az Árkád bevásárlóközpont előreláthatólag 2010 tavaszán nyitja meg kapuit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!