Szeged és környéke

2007.10.21. 20:27

Dóra, Réka és Linda is sztár lehet

Szeged - Négyezer jelentkezőből negyvenkettő jutott be az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsorának elődöntőjébe – közöttük három Csongrád megyei lány.

Gonda Zsuzsa

A tévénézők november 3-án élőben láthatják a vásárhelyi Boros Rékát és a szentesi Kiss Lindát, ők az utolsó pillanatban jelentkeztek, már két éve énekelnek együtt. A szegedi Kékesi Dóra a november 10-i adásban lép fel. Mivel gyakran énekel városi rendezvényeken, felismerik utcán, boltban, taxiban.

A 18 éves vásárhelyi Boros Réka a Horváth Mihály Gimnázium végzős diákja, a 19 éves Kiss Linda pedig Szentesen született, ott is él. A lányok úgy találkoztak egymással, hogy a Rouge nevű zenekarban énekelő Linda mellé kellett még egy énekes, és Rékát javasolták. Ez két éve történt, azóta kiváltak az együttesből.

Negyvenkettő a négyezerből

A tehetségkutató felhívásra több mint négyezren jelentkeztek, a válogatásokon kétezer produkciót néztek meg a műsor készítői. A nézők a 42 legjobb előadást láthatják. A legfiatalabb fellépő 10, a legidősebb 54 éves. A műsort élőben közvetítik, a versenyzők sorsáról a zsűri és a nézők közösen döntenek. A nyertes egy éven át havi egymillió forintot kap. A Csillag születik műsorvezetője Ördög Nóra és Stohl András lesz.

Ultimátum a baráttól

– Eleinte nem is akartunk jelentkezni a válogatásra, de végül a barátom ultimátumot adott: ha szeretem, akkor megpróbáljuk. Az utolsó regisztrációs nap estéjén küldtük be jelentkezésünket, így le is csúsztunk a szegedi válogatásról, mehettünk Miskolcra – mondta Linda.

Még felkészülni sem tudtak, mert egy szegedi fellépés után, hajnalban indultak Észak-Magyarországra. Mindössze tízperces volt a meghallgatás, de sikerült nekik. Most a november 3-i első elődöntőre készülnek.

– Beválogatásunk óta ingázunk Szeged, Vásárhely, Szentes és Budapest között, énektanár és koreográfus készít fel minket – vette át a szót Réka. Linda a szegedi egyetemen tanul, francia nyelvű tolmácsként és fordítóként szeretne elhelyezkedni, a szentesi gimiben drámai szakon érettségiző Rékát pedig a média érdekli. Ezért a Csillag születiket elsősorban nem versenynek, hanem lehetőségnek tartják, amit nem szabad kihagyni. Repertoárjukban ötven dal szerepel. Az elődöntőben csak egy számot kell előadniuk, amit a felkészítő tanárral közösen választanak ki. A csatornával kötött szerződésük miatt nem árulhatják el, mit fognak énekelni.

Titokzatos produkció

Kékesi Dóra Szegedet képviseli az RTL Klub tehetségkutató műsorában. (Egy másik Csillag-versenyző, Ádok Zoltán is szegedi származású, de ő Budapesten él.) A 25 éves lány talán sokaknak ismerős, hiszen rendszeresen énekel egyedül, vagy Horváth Tímeával közösen városi rendezvényeken.

Dóri a szegedi meghallgatáson a Hair című musical egyik számát adta elő, a második körben, Budapesten [namelink name="Szűcs Judit"]h és Alanis Morisette egy-egy dalát énekelte. Hogy a műsorban mit hallhatunk tőle, azt ő sem árulta el, de azt igen, hogy folyton ez jár a fejében, dúdolja mosogatás, tévézés, zuhanyzás közben. A show második adásában, november 10-én végre „kiénekelheti magából". Dóri számára ez nagyon izgalmas, hiszen kíváncsi rá, hogy szimpatikus-e a közönségnek.

– Nagyon szeretnék továbbjutni, mert remek a hangulat a csapatban. A műsor készítői azt hangsúlyozzák, hogy érezzük jól magunkat, mert akkor lesz színvonalas a produkció.

Büszke Szegedre

Dóri jó hangulatát szolgálja többek között az is, hogy Náray Tamás-féle ruhában léphet föl. Azt mondja, minden, amit a stáb kitalált neki, illik hozzá, így önmagát adhatja.

– Az éneklés, a fellépések, hogy benne leszek a tévében – kaland számomra. De mégsem jár azzal, hogy minden megváltozik körülöttem. Szeretem az életem – közli a geográfus végzettségű lány, aki a sándorfalvi városfejlesztő kht.-nál dolgozik. Dóra már férjnél van, életéből csupán egy dolog hiányzik, nagyon szeretne egy kutyát. Mivel nincs kertjük, a házőrzőre még várni kell.

– Büszke vagyok rá, hogy Szegedet képviselem. Szeretném, ha Szeged is büszke lenne rám – fogalmaz a leendő csillag, akit időnként már most is felismernek az utcán, a boltban, vagy a taxiban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!