Szeged és környéke

2007.10.10. 16:19

Két gyereket zaklatott egy férfi Szegeden

Szeged - Egy általános iskolás kisfiút és annak húgát szólította le kedd délután Szegeden az egyik tarjáni óvoda közelében egy hatvan év körüli napszemüveges férfi. A megrémült gyerekeket az ismeretlen hazáig követte, sőt: a liftbe is beerőszakolta magát, aztán a nyolcadik emeleti üres lakásba is utánuk ment.

Kiss Gábor Gergely

Általános iskolás testvére ment kedd délután kishúgáért az egyik tarjáni óvoda elé.

– Leventéért autóval mentünk a Tabán-iskola elé, ő ajánlotta fel, hogy útban hazafelé beszalad Liliért. Mivel a lakásunkhoz 80 méterre van az óvoda, olyan közel, hogy onnan rálátni az intézményre, megengedtük neki. Amíg Levente a húgáért ment, mi a kocsival parkoltunk le – mesélte a gyerekek nagymamája.

A felnőttek hazaérkezésükkor félelemtől remegve találtak rá a gyerekekre, akik elmesélték: az oviból hazafelé egy hatvan év körüli napszemüveges férfi csatlakozott hozzájuk.

– Azt kérdezte tőlük, hogy van-e náluk otthon valaki. Mindkettőjüknek mondtuk korábban, hogy ne álljanak szóba idegennel, de Lili cserfes kislány. Őszintén megmondta, hogy üres a lakás – mesélte Bán Zoltánné. A fiú ekkor már sejtette, hogy ezt nem lett volna szabad elárulni, ezért húgát maga után húzva próbált minél hamarabb bejutni lépcsőházukba. – Megpróbálta a férfit kizárni előbb a házból, aztán a liftből, majd a lakásból is, de az mindenhova befurakodott – számolt be a gyermekeket fölzaklató élményről a nagymama.

Hogy nem tett mást a gyerekeket zaklató férfi, az annak köszönhető, hogy amint beértek a lakásba, megszólalt a kapucsengő: Lili és Levente édesanyja és nagymamája érkezett haza. – Lifttel mentünk fel, a férfi a lépcsőn szaladt le és kereket oldott. Hiába kerestük jó ideig a környéken, nem akadtunk a nyomára – magyarázta Bán Zoltánné. A felnőttek természetesen már tegnap reggel jelezték az óvodában a kislánnyal történteket.

– Bár a dadák és az óvónők eddig nem láttak a környéken gyanúsan viselkedő ismeretleneket, a szülők jelzése után az óvodavezető azonnal feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen – tudatta lapunkkal Pozsár Éva, a szegedi óvodák igazgatóságának általános helyettese. A gyerekek családja is úgy tájékoztatott bennünket, hogy megteszik a feljelentést.

M. Toronykőy Márta rendőrségi szóvivő elmondta: ehhez hasonló esetekben azonnal értesíteni kell a rendőrséget a 107-es vagy 112-es segélyhívón, hogy kollégáik a személyleírás alapján még forró nyomon meg tudják kezdeni a kutatást. A századostól megtudtuk: a gyermekek molesztálását minden esetben kiemelt ügyként kezelik a rendőrségen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!