Szeged és környéke

2007.11.25. 21:28

Helyreállt a rend a Kossuth Lajos sugárúton

Szeged - Napokon belül befejezik Szegeden a Budapest felé kivezető utak felújítását, már csak az útburkolati jelek felfestése van hátra.

Fekete Klára

Hat hétre tervezte a nagykörúttól a Cora-csomópontig tartó, városon átvezető főközlekedési út újraaszfaltozását a beruházó Magyar Közút Kht.: a dolgok jelenlegi állása szerint sikerül is tartania a határidőt. A kivitelező Hódút Kft. főépítésvezetője, [namelink name="Nagy Gábor"] elmondta, már csak az utolsó útburkolati jelek felfestése van hátra.

Csak a legrosszabb állapotú részeken cserélték a burkolatot Fotó: Segesvári Csaba
A munkák október közepén kezdődtek el az emlékezetes Cora-csomópont felújításával. A projekt váratlan indítása óriási dugókat okozott, egy órába telt, mire a bevásárlóközponttól a belvárosig eljutott az autós. A Magyar Közút Kht. ugyanis megkésve helyezett el forgalomirányító táblákat az M5-ösön, csak pár nappal később ajánlotta az északi kijárat helyett a domaszékit a Budapest felől érkezőknek. (Ma éppen az ellenkezőjének lehetünk szemtanúi: a Bertalan híd felől haladókat a Kossuth Lajos sugárút előtt még mindig a Kálvária felé küldik el a sárga táblák, holott már nyugodtan ráfordulhatnának a Kossuth Lajosra. Információink szerint a Magyar Közút Kht. majd csak akkor szerelteti le a táblákat, ha a kivitelezők végleg levonultak az útszakaszról. Ugyanez a helyzet az autópályán elhelyezett táblákkal, amelyek a domaszéki kijárat felé terelték a kamionokat.)

Megkérdeztük, miért nem újították fel a nagykörút és a Kossuth Lajos sugárút csomópontjában is az aszfaltot. [namelink name="Nagy Gábor"] azt válaszolta, a megbízás a „stopvonalig" szólt. Mellesleg a 172 millió forintos útfelújítás során – mint ahogy azt tapasztalhatták a szegediek – több ponton is kimaradtak pár száz méteres útszakaszok, ugyanis csak a legrosszabb állapotban lévő részeken cserélték ki a burkolatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!