Szeged és környéke

2007.11.13. 22:35

Jutalmazták a városi cégvezetőket Szegeden

Szeged - Szegeden a városi tulajdonú cégek vezetői közül nyolcan öthavi alapbérüket kapták meg jutalomként a legutóbbi közgyűlésen. Számításunk szerint a gazdasági társaságok vezetői bruttó 400 ezer és 1,9 millió forint közötti összeget vehetnek fel karácsony előtt.

A szegedi városi közgyűlés legutóbbi ülésén értékelte, hogyan teljesítették 2007-ben szeptember végéig prémiumfeladataikat a száz százalékban városi tulajdonú gazdasági társaságok igazgatói. A jutalom nagyságáról zárt ajtók mögött döntött a közgyűlés. Prémiumelőlegként legfeljebb az éves alapbérük 40 százalékát kaphatták most meg a cégvezetők.

A maximumot kapta [namelink name="Dózsa Gábor"], az SZKT, [namelink name="Németh István"], az IKV Zrt., [namelink name="Szabó Ferenc"], a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., Bánáti Antal, a Szegedi Fürdők Kft., Pusztai Lajos, a Szegedi Vásár és Piac Kft., [namelink name="Szélpál Gábor"], a Szegedi Városkép Kft., [namelink name="Bátyai Edina"], a Szegedi Szabadtéri Játékok és Fesztivál Nonprofit Kft. és Csala Gabriella, a Városi Televízió Szeged Non- profit Kft. vezetője.

[namelink name="Boros Gyula"], a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezetője és Kozári József, a Szint Kft. vezetője jutalomként az alapbére 38 százalékát, [namelink name="Susányi Tamás"], a Szeged Pólus Nonprofit Kft. igazgatója a megbízási díja 36 százalékát, Kojedzinszky Richard, a Ritek Zrt. vezetője és [namelink name="Hódi Lajos"], a Szegedi Testamentum Kft. igazgatója pedig az alapbére 12 százalékát kapta jutalmul.

A cégvezetők 2007-es teljesítményét jövő tavasszal újra értékeli a közgyűlés. Ekkor egészítheti ki a testület az igazgatók jutalmát 100 százalékra.

Szerettük volna megtudni, mennyi a cégvezetők alapdíjazása, hogy ki tudjuk számolni a jutalom nagyságát, de [namelink name="Molnár László"], az önkormányzat városüzemeltetési irodájának vezetője elmondta: nem adhatják ki, mennyit keres egy városi cég vezetője, mert az adatvédelmi törvény szerint ez nem közérdekű adat.

– Ahogy a cégvezetők díjazását, úgy jutalmát is – az objektív összemérhetőség miatt – alapvetően a gazdasági társaság vagyona, a nettó árbevétele és a dolgozók létszáma alapján határozzák meg. Ez alapján arányosítják a béreket is. A közgyűlés négy kategóriát állapított meg. Az első, a legmagasabb kategóriában – ide tartozik az SZKT, az IKV és Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. – bruttó 393 ezer, a negyedik, a legalacsonyabb kategóriában pedig – ide csak a Városi Televízió Szeged tartozik – 247 ezer forint a mindenkori vezető alapbére – mondta [namelink name="Molnár László"]. A közbülső kategóriába tartozó cégek vezetőinek díjazásáról nem adott információt az irodavezető.

Az arányosítás szerint második kategóriába tartozó Szegedi Fürdő, a Szeged Pólus, a Vásár és Piac, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok ügyvezetője bruttó 350, a harmadik kategóriába tartozó Szegedi Ifjúsági Ház, Városkép, Szint, a Ritek és Szegedi Testamentum Kft. vezetője pedig 300 ezer forint körül kereshet.

Számításunk szerint a gazdasági társaságok igazgatóit bruttó 400 ezer és 1,9 millió forint közötti összeggel jutalmazta az önkormányzat.

Tudni kell, hogy az alapbéren felül az igazgatóknak járhat költségtérítés (autó- és telefonhasználat, ruhapénz) és más egyéb juttatás az önkormányzattal kötött megállapodás alapján.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!