Szeged és környéke

2007.11.20. 21:50

Középiskolások Szent-Györgyi-vetélkedője Szegeden

Szeged - Hetven éve kapott Nobel-díjat Szent-Györgyi Albert biokémikus a C-vitamin-kutatásokért. A Szegedhez ezer szállal kötődött tudós emléke előtt közel kétéves rendezvénysorozattal tiszteleg a város, melynek kiemelkedő eseménye a szegedi középiskolásoknak meghirdetett tudománytörténeti vetélkedő.

A Szegedi Tudományegyetem, az önkormányzat és a lapjainkat kiadó Lapcom Kft. együttműködésével megvalósuló rendezvényre 26 csapat jelentkezett, közülük 15 jutott a ma délután fél 3-kor a Somogyi-könyvtárban rendezendő elődöntőbe. Innen 8 csapat jut tovább a december 10-i döntőbe, amelyet élőben közvetít a városi televízió és természetesen lapjainkban is beszámolunk róla.

A Szent-Györgyi Albert és a Nobel-díj című tudománytörténeti vetélkedőnek nem csak a helyszínét adja a Somogyi-könyvtár; a kutató, a felfedező és az ember jobb megismeréséhez segítő feladatokat is a könyvtár szakemberei állították össze és a szervezésben is ők vállalták az oroszlánrészt. A verseny díjait lapjaink kiadója mellett a szegedi önkormányzat, az egyetem orvosi kara, a Szegedi Orvosképzés Fejlesztési Alapítvány és a tudós nevét viselő Rotary Klub ajánlotta fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!