Szeged és környéke

2007.11.28. 19:50

Ma születhet döntés Török Márk ügyében

Szeged - Ma várható első fokon döntés Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának elnöke ügyében. Mint korábban megírtuk: a diákvezér ellen több vádpont alapján indított fegyelmi eljárást az egyetem rektora, Szabó Gábor.

November 21-én tartották az első tárgyalást, amit – és az utána következőket is – rögtön zárttá minősítettek. Újvári József egyetemi adjunktus, a fegyelmi bizottság elnöke ezt a tárgyszerűség és korrektség védelmével indokolta. Úgy fogalmazott, az ügy körül „túl nagy a felhajtás". A sajtóérdeklődés valóban nagy, de felbolydult az egyetem is, az EHÖK kiállt [namelink name="Török Márk"] mellett, internetes fórumunkon pedig pró és kontra véleményeket is lehet olvasni.

A háromtagú bizottság – elnök, egy oktató, egy hallgatói önkormányzat által delegált diák – ma hatodik alkalommal ülésezik. Naponta körülbelül 4-5 tanút hallgattak meg, tanárokat, diákokat, a TIK dolgozóit. Az ügy másodfokon, végül a bíróságon folytatódhat.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!