Szeged és környéke

2007.11.07. 18:40

Neten minősítik a páciensek a kórházakat

Szeged - Újra szavazhatnak a betegek az ország egészségügyi intézményeiről egy internetes portálon, eddig tízezren éltek vele. A voksolás részeredményeire eltérően reagálnak az érintett megyei betegellátók.

Tombácz Róbert

Harmadik éve rendez szavazást egy internetes portál az ország egészségügyi intézményeiről. A betegek a www.azevkorhaza.hu címen egytől ötig terjedő skálán osztályozhatják az adott intézmény orvosi, ápolói és szakszemélyzeti munkáját, az infrastruktúrát, az ellátást, a környezetet és a tisztaságot. Az eredményeket januárban összesítik és országos népszerűségi listát állítanak össze belőle. A felmérés nem tekinthető reprezentatívnak.

A Csongrád megyei lista harmadik helyén tegnap 3,8-es összesített eredménnyel a szentesi Kórház állt – ami a korábbi években nem szerepelt túl jól ezen a felmérésen. [namelink name="Várkonyi Katalin"] főigazgató ugyan örül az eredménynek, de ettől még nem bízza el magát. Szerinte az internethasználat erősen megszűri a szavazókat és korántsem fedi a Kórházban megfordulók csoportjait. Arra viszont jó, hogy kirajzolódjon: mire kell nagyobb figyelmet fordítani a betegek szerint.

Újoncként került föl a megyei toplistára a szegedi ortopédiai klinika, 3,7-es átlaggal. Az intézmény vezetője, [namelink name="Tóth Kálmán"] professzor szerint az eddigi jó szereplést annak köszönhetik, hogy rendkívül rossz anyagi helyzetük ellenére emberileg a maximumot nyújtja a klinika minden munkatársa. Leggyengébb, 3,4-es eredményüket az infrastruktúra-kategóriában érték el: ennek fejlesztésére a professzor szerint is szükség lenne, de lehetőségeiket erősen korlátozza a pénzhiány.

– Bunda ez a szavazás, egyáltalán nem mondható objektívnek – kommentálta a kezdeményezést Barzó Pál, a szegedi idegsebészeti klinika vezetője. Az intézmény az elmúlt években mindig dobogós helyen végzett a megyei Kórházak, klinikák rangsorában – most „csak" az első tízben van benne.

A professzor szerint a szavazásban országos dobogós helyet szerző intézmények manipulálják a listát: ha valaki más „túl jól " szerepel, leszavazzák. Tavaly így kerültek pár perc alatt az országos lista legelejéről a nyolcvanadik helyre. A fórumozók mindenesetre csak az elégedettség hangján szólnak az idegsebészeti klinikáról.

Csongrád megyei Top 10

A szavazás tegnap délutáni állása szerint a Csongrád megyei intézmények sorrendje:
1. SZTE ÁOK Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Önálló Osztály
2. SZTE ÁOK Neurológiai Klinika
3. Dr. Bugyi István Kórház, Szentes
4. SZTE ÁOK Idegsebészeti Klinika
5. SZTE ÁOK Traumatológiai Klinika
6. Fresenius Medical Care Magyarországi Egészségügyi Kft., dialízis centrum
7. Csongrád Megyei Önkormányzat Mellkasi Betegségek SzakKórháza
8. SZTE ÁOK Ortopédiai Klinika
9. SZTE ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika
10. SZTE ÁOK I. sz. Belgyógyászati Klinika

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!