Szeged és környéke

2008.01.03. 19:05

100. születésnapján köszöntötték Szegeden Kiss Imrét

Szeged – Nem egyszerű elmondani a hosszú élet titkát! Az él sokáig, akit szeretnek. Engem pedig, úgy érzem, a fiamék, az unokám és a két dédunokám is nagyon szeret – felelte törvényszerű kérdésünkre Kiss Imre.

Dombai Tünde

– Nem egyszerű elmondani a hosszú élet titkát! Az él sokáig, akit szeretnek. Engem pedig, úgy érzem, a fiamék, az unokám és a két dédunokám is nagyon szeret – felelte törvényszerű kérdésünkre [namelink name="Kiss Imre"], aki tegnap töltötte be századik születésnapját. Az ünnepelt hálás minden jó szóért, és kíváncsi családtagjaira és barátaira. Mindennap körtelefonon érdeklődik mindenkiről. Hajdúnánáson született, Békéscsabán és Füzesgyarmaton dolgozott pedagógusként. Tizenöt éve költözött Szegedre a fiához.

100. születésnapján virággal is köszöntötték az ünnepeltet. Fotó: Karnok Csaba
Pezsgővel koccintottunk, és Imre bácsi elmesélte: reggelente nem kapkodja el a felkelést. Bevált receptje emésztésre reggel egy kanál szilvalekvár és egy deci Mira-víz, reggeli után csalántea, vitaminok. Uzsonnára sütemény. Milyen? Sok és finom. Amúgy mindenevő, egyedül – mondja – a nyers fokhagymát nem bírja megenni. Különben jöhet sülve-főve, kolbászba és göngyölt húsba. Vacsora után „egészségügyi" utánpótlás: pontosan tizenöt szem tökmag, gyümölcs, keksz. Kétnaponta „egy egész" korty bor. Imre bácsi látása nem a régi, ezért lapunkat felolvastatja, és rádiózik. Sütni-főzni már nem tud, ám a mosogatás az ő reszortja. Hogyan lehet emlékezetből edényt tisztítani? Lassan, türelemmel – úgy törésmentesen megoldható.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!