Szeged és környéke

2008.01.14. 20:00

270 millió uniós forint szegedi bicikliutakra

Szeged - A dél-alföldi régió 230 milliárd forintot kap az uniótól 2013-ig a gazdaság, a turisztika, a közlekedés és a térség fejlesztésére.

Munkatársunktól

A Dél-alföldi Operatív Program (DAOP) az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjai közül elsőként lett elfogadva 2007. július 27-én Brüsszelben. A DAOP elsőként való elfogadása a jól kidolgozottság eredménye, mely a partnerségen alapuló egyeztetéseknek, a régiós szakértői hálózat (SZTE és a MTA RKK munkatársai) és a DARFT Kht. munkatársainak közös munkájának köszönhető, mondta tegnapi évértékelő sajtótájékoztatóján a Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Dr. [namelink name="Balogh László"].

Úthálózatra ötmilliárd forint fordítható, erre 210 pályázat érkezett. A tervek elbírálása folyamatban van. Nem merítették ki az intézmények az akadálymentesítésre költhető egymilliárdos pénzkeretet, ezt a közeljövőben újra megpályáztatják, ezúttal a könyvtárak is belekerülhetnek a pályázók körébe.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!