Szeged és környéke

2008.01.16. 14:48

A járvány határán az influenza Szegeden

Szeged - Látogatási tilalom még nincs, influenza már van Szegeden. A járványküszöb a százezer lakosra jutó kétszáz megbetegedés, Szegeden a legfrissebb adatok szerint 190-202 beteg jut százezer emberre.

Szegeden egyelőre nem rendelt el az ÁNTSZ látogatási tilalmat a kórházakban és tanítási szünetet az iskolákban, de ez még változhat: az influenza már nálunk is jelen van. A járványküszöb a százezer lakosra jutó kétszáz megbetegedés, Szegeden a legfrissebb adatok szerint 190-202 beteg jut százezer emberre.

A Földmíves utcai óvodában múlt pénteken csak hét gyerek hiányzott, hétfőn már negyven. Főleg a kis- és középső csoportosok között sok a beteg, a kicsik köhögnek és lázuk van. Az óvodában jelenleg nincs beteg gyerek, aki rosszul van, otthon maradt. Az intézmény az ÁNTSZ-től kért tanácsot, azt javasolták nekik, hogy szellőztessenek sokat, fertőtlenítsék a kilincseket, az asztalokat, tegyék el a plüssállatokat, az óvodások kapjanak új fogkefét.

Tombácz Zsuzsanna régiós járványügyi osztályvezető elmondta, ha nincs szövődmény, az influenzás beteg 3-4 nap alatt meggyógyulhat.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a holnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!