Szeged és környéke

2008.01.11. 22:06

Bokszzsákkal a stressz ellen

Szeged - A munkahelyi stressz a 21. század – majdnem mindenkit érintő – betegsége. Ki ne pánikolt volna már be a rá nehezedő elvárások súlyától vagy éppen a vészes időhiány miatt. A szegedi cégek nyugalomszobával, bokszzsákkal vagy kondizási lehetőséggel segítik a munkatársaikat a stressz levezetésében.

Horváth Levente

Mit tehetnek a cégek, hogy legyőzzék a munkatársaik szorongásait? Például nyugalom- vagy pánikszobát, esetleg edzőtermet alakíthatnak ki.

A rendőrségen a munkatársak hetente két órát munkaidőben is sportolhatnak Fotó: Karnok Csaba
A Lombard Lízing Csoport a munkahelyi stressz levezetésére egy hangszigetelt, légkondicionált helyiséget alakított ki új, szegedi székháza megnyitásakor. A szobában masszázsfotelben relaxálhattak a dolgozók: nyugtató zene, valamint folyóiratok és divatlapok szolgálták a rövid stresszlevezetést. A fáradt gőzt pedig egy bokszzsák püfölésével ereszthették le az alkalmazottak.

– A személyiségi jogok védelme miatt nem tartottuk nyilván a helyiség kihasználását, ami az irodaház belső átalakítása miatt most ideiglenesen megszűnt – mondta el Fábri Ágnes, a cég HR csoportvezetője.

A T-Mobile Fekete Sas utcai irodájának alkalmazottai is levezethetik a fölös energiájukat – a tusolóban felszerelt bokszzsákon. – Ezt ritkán használják a munkatársaink, ellenben a hazavihető sporteszközeink közül a taposógép, a hasizompad és az akupunktúrás pontokat stimuláló relaxációs eszköz nagyon népszerű – árulta el Pfeff Dániel, a T- Mobile régióvezetője. A szolgáltató cég az üzlet harmonikus kialakítására is komoly gondot fordít.

– A berendezéseink és bútoraink kiválasztásakor a színek és a formák harmóniájára törekszünk. Igyekszünk minél több érzékszervet kielégíteni, ezért nyugtató hatású, halvány vanília illattal és halk zenével tesszük barátságosabbá az üzletet – tette hozzá a régióvezető.

A rendőrség kötelékén belül is igény mutatkozik a szabadidős tevékenységekre, a munkatársak hetente két órát munkaidőben is sportolhatnak. – A Hunyadi téri kiképzőközpontunk mellett a Párizsi körúti épületben található tornatermünk is a munkatársaink rendelkezésére áll. Utóbbiban konditerem és szauna segíti a relaxációt. A civil szervezetként működő Rendőr TE pedig négy szakosztállyal várja a mozogni vágyó kollégákat – beszélt a rendőrök kikapcsolódási lehetőségeiről Sahin-Tóth Dezső rendőr alezredes, a Rendőr TE ügyvezetője.

A Csongrád Megyei Főügyészség munkatársai egyelőre a rendőrség konditermét használják, ugyanis az ügyészség Széchenyi téri épületében nincs stressz levezetésére alkalmas terem.

– Az alagsorban korábban volt egy pingpongasztal, de az már az enyészeté. Az új épületünkben, az egykori sajtóházban viszont lesz konditermünk, ezzel is hozzájárulunk kollégáink komfortérzetéhez – mondta a főügyészség szóvivője, Bariné [namelink name="Tóth Éva"]. Mint már megírtuk, a Fellebbviteli Főügyészségnek a Vörösmarty utcában újonnan kialakított épületében (volt Juhász Gyula művelődési központ) szintén van konditerem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!