Szeged és környéke

2008.01.10. 12:55

Elnapolták a gyilkos szegedi börtönőr tárgyalását

Szeged - Január 28-ra elnapolta a Szegedi Katonai Bíróság annak a volt börtönőrnek az ügyében az ítélethirdetését, aki tavaly augusztus elején több késszúrással megölte barátnőjét.

Munkatársunktól

A Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa a várakozással ellentétben nem hozott ítéletet a katonai ügyészség által szökéssel vádolt F. Roland büntetőperében.

Tóth Tibor hadbíró január végére napolta el a tárgyalást, egyúttal bejelentette, a szakértők meghallgatása után valószínűleg már ítéletet hirdet.

A szakértők meghallgatását a volt törzsőrmester védője, Bene Zoltán kezdeményezte, mivel az egyik enyhe fokú korlátozottságot állapított meg F. Rolandnál, a másik szerint személyiségzavar nem állt fenn nála. A katonai ügyész, Müller Csaba nem tiltakozott az ügyvéd indítványa ellen, így hozta meg a döntést Tóth Tibor.

A Csongrád Megyei Főügyészség F. Rolandot barátnője meggyilkolásával vádolja, ebben a büntetőperben még nem tűzték ki a tárgyalást.

A szegedi börtönőr, tavaly augusztus elején több késszúrással ölte meg barátnőjét. A gyilkosság után egy csongrádi ifjúsági szálláson bujkált napokig, amikor - lakossági bejelentés után - a kommandósok elfogták és őrizetbe vették. A börtönőr ügyét a gyilkosság miatt majd márciusban tárgyalja a Csongrád Megyei Bíróság.

Délmagyarország / Délvilág hírek Keresse a témát a másnapi Délmagyarországban és Délvilágban is!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!