Szeged és környéke

2008.01.13. 22:01

Hétvégi útonállók

Szeged - Garázdasággal és más bűncselekményekkel gyanúsít a Szegedi Rendőrkapitányság öt 17-19 éves fiatalt, akik szombaton nem sokkal éjfél után a városban több személybe is belekötöttek az utcán, majd bántalmazták őket.

A Csongrádi sugárúton közülük négyen cigarettát kérve leszólítottak egy férfit, majd belekötöttek, bántalmazták. Eközben a férfi karórájának csatja elszakadt, az óra a földre esett, egy 18 éves fiatalember felvette, és zsebre rakta. Nem sokkal később az Eötvös utcán szemeltek ki maguknak – ugyancsak négyen, de egyikük helyett egy másik fiatallal kiegészülve – két személyt, akit minden előzmény nélkül bántalmaztak, majd egy 19 éves elvette az egyik megtámadott sapkáját. A bántalmazottak mindkét esetben 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A kiérkező járőrök előállították az öt fiatalt. Közülük hármat garázdasággal, az órát magához vevő fiatalembert emellett kifosztással, a sapkát eltulajdonítót pedig rablással is gyanúsítják. Ez utóbbiakat a rendőrség őrizetbe vette.

Csoportos garázdaság és lopás kísérlete megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Szegedi Rendőrkapitányság három szegedi férfi ellen. A 21, 27 és 29 esztendős fiatalok pénteken késő este egy, a Kossuth Lajos sugárúton parkoló Audit szemeltek ki maguknak, hogy a benne lévő értékeket eltulajdonítsák. Miután a jármű szélvédőjét betörték, a kocsi tulajdonosa és annak egyik ismerőse megjelent. Dulakodás alakult ki, a járműtulajdonos és ismerőse 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A három férfit a rendőrség őrizetbe vette.

Illegális határátlépőket fogtak a határrendészeti járőrök szombaton késő este Ásotthalom külterületén. A Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a határtól mintegy 6 kilométerre a műút mellett 10 szerb állampolgárt találtak, akik a zöldhatáron keresztül érkeztek hazánkba, többségüknél semmiféle úti okmány nem volt.

Szombaton a röszkei autópálya határátkelőhelyen összesen 6 esetben jelzett a SIS (Schengeni Információs Rendszer). Négy Magyarországra belépő személy szerepelt a számítógépes rendszerben, ketten pedig az ország elhagyásakor akadtak fenn a rostán. Ugyanezen a napon a Nagylaki Közúti Határátkelőhelyen 2, Kiszomboron 3 SIS-találat volt – tájékoztatott [namelink name="Tuczakov Szilvána"] sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!