Szeged és környéke

2008.01.18. 13:06

Juronics és a mesebeli Afrika

Szeged - Csokoládébarnán, kipihenten és friss élményekkel gazdagodva tért haza téli nyaralásából Juronics Tamás. A Szegedi Kortárs Balett művészeti vezetője mindenképp olyan helyre akart utazni, ahol minimum 30 fok van, tenger, puha homok és felfedezésre váró kultúra. Irány Afrika! – gondolta, és 11 óra múlva Zanzibáron landolt.

Gáti Katalin Teodóra

– A világ legszebb tengerpartjának választották Zanzibár strandját, csodálatos a klímája és kedvesek a bennszülöttek – meséli [namelink name="Juronics Tamás"], miközben a fotókat válogatja. Szeret kattintgatni és nagy utazó: általában több tucat felvétellel tér haza a legkülönfélébb tájakról.

– Szeretem felfedezni a kultúráját, épületeit, hagyományait a helynek, ahová utazom, de Zanzibár ilyen szempontból kicsit gyér, így két hétig valóban csak napozni tudtam a szigeten, ami egy idő után meglehetősen egyhangúvá vált a számomra. Viszont összebarátkoztam egy tucat gyerekkel, a rendre felügyelő napszemüveges, mobiltelefonos maszáj harcosokkal, és kényszerből néhány egzotikus állattal is.

Fotó: [namelink name=


Az ember Afrikába eleve kicsit szorongva utazik, mert különleges és veszélyes állatairól híres, ráadásul mi a kedvesemmel az ajánlott oltásokat sem adattuk be magunknak, annyira last minute utaztunk.

Rögtön az első este, ahogy beléptünk a bungallónkba, szúnyoghálóval körbevett ágy fogadott, ez nem volt túl megnyugtató – nevet Juronics – és arra lettünk figyelmesek, hogy a hálón belül egy skorpió lengedez.

Nem szúnyog, skorpió! A barátnőmmel két oldalról háromig számolva agyoncsaptuk, de azután egész éjjel azon paráztam, hogy milyen állat jön még. Ja, és közvetlenül a skorpiós eset után kiléptünk az ajtón, ahol két egyméteres, karomnyi vastag gyík sütkérezett. Majdnem elájultam!

– Aztán – folytatja a balettművész és ekkor már folyik a könnyünk a nevetéstől – elmentünk szelíd óriás teknősöket simogatni. Mindenkivel kedvesek voltak, aki hozzájuk ért, hozzám odajöttek, és a lábamba haraptak. Még mindig megvan a helye.

És valóban, Tamás lábán ott díszeleg egy húszcentis seb, bizonyítva, hogy a koreográfus megjárta Afrikát, és igencsak közelről megismerkedett a hely egzotikumaival…

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!