Szeged és környéke

2008.01.30. 22:09

Karcsi pszichiátriára került anyja állítása miatt

Szeged - Lelkileg összetört Mehmet Karcsi, mikor meghallotta anyja vádjait. A fiút a szegedi gyermekpszichiátrián vizsgálják. Bogosné Papp Edina szegedi ügyvédje viszont napokon belül – Mehmet Tüysüznek és fia nevének említése nélkül – büntetőfeljelentést tesz, hogy nyomozás állapítsa meg, ki tette a horgosi határátkelőhelyen megtalált kábítószert a házaspár autójába.

– Sem Bogosné Papp Edina, sem Bogos Attila nem kért védelmet a rendőrségtől, és arról sem kaptunk bejelentést, hogy valaki megfenyegette volna őket – nyilatkozta lapunknak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Vad Róbert. A rendőrséget azért kerestük meg, mert a 78 napig tartó előzetes letartóztatásból felmentő ítélettel kedd este kiszabadult házaspárt Szegedre érkezésük óta testőrök védik. Mivel ők egyelőre nem nyilatkozhatnak, sem tőlük, sem környezetükből nem kaptunk választ, hogy ezt mi indokolta. Ezzel kapcsolatban még annyit sikerült megtudnunk, hogy a két testőrt a 11 éves kisfiú Magyarországra hozatalában egyébként elévülhetetlen érdemeket szerzett Egymásért Egy-Másért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Földesi–[namelink name="Szabó László"] rendelte melléjük.

Bogos Attila lakásuk erkélyén. Újra itthon Fotó: Miskolczi Róbert
Bogosék egyik szegedi ügyvédje ismeretlen tettes ellen napokon belül büntetőfeljelentést tesz. Rácz Roland elmondta, reméli, hogy az ügyben elrendelik a nyomozást, ami megállapíthatja, ki tette a horgosi határátkelőhelyen november 13-án megtalált kábítószert az emiatt 78 napot előzetes letartóztatásban töltött szegedi házaspár gépkocsijába.

– A feljelentésben nem szerepel Mehmet Tüysüznek és fiának a neve – nyilatkozta Rácz Roland. A védő ugyanakkor elismerte, azért tesznek feljelentést, mert a Szabadkai Kerületi Bíróságon első fokon felmentő ítélettel befejeződő büntetőperben olyan adatok merültek fel, amelyek szerint a kábítószert Magyarországon tették Bogosék autójába.

Drámai fordulat

Megrendült Mehmet Karcsi lelkiállapota, amikor meghallotta anyja és annak ügyvédjének vádjait. Ezért a gyerek pszichiátriai vizsgálatát – információnk szerint – Mehmet Tüysüz ügyvédje már kedden kezdeményezte. Úgy tudjuk, a tizenegy éves fiút tegnap az SZTE klinikai központ gyermekpszichiátriáján tartották.  A védő még azt is elmondta, hogy Bogosné Papp Edina kisfia egyelőre az apánál marad, de hogy meddig, arra nem tudott válaszolni. Kapcsolatba lépnek a Szegedi Megyei Jogú Város Önkormányzat Gyámhivatalával, tájékoztatják a gyámügyet, hogy a felmentő ítélettel feléledtek az édesanya szülői felügyeleti jogai, és kérik az ideiglenes elhelyezés megszüntetését és kezdeményezik Mehmet Karcsi visszaadását.

A Szabadkán kedden lezárult büntetőeljárásban a védelem – szakértői adatokra hivatkozva – többször is kijelentette: az apja felbujtására a 11 éves kisfiú tette a kábítószert az autóba.

A fenti vádakat Mehmet Tüysüz – lapunknak nyilatkozva – többször is alaptalannak és felháborítónak nevezte, egyúttal visszautasított minden erre utaló kijelentést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!