Szeged és környéke

2008.01.20. 19:46

Nyolc illegális határátlépő

Szeged - Nagyüzem volt a Csongrád megyei határszakaszon a hét végén: szombaton és vasárnap összesen nyolc illegálisan a schengeni övezetbe lépő személyt fogtak el a határrendészek – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Munkatársunktól

Lakossági bejelentés alapján öt koszovói albán nemzetiségű szerb állampolgárt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség bevetési osztályának munkatársai szombaton hajnalban Szegeden, valamennyien illegálisan jutottak be az országba. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: az elfogott személyek közül egy rendelkezett úti okmánnyal, őt meghallgatását követően átadják a szerb hatóságoknak. A többiek ellen idegenrendészeti eljárást indítottak.

Kora délután a röszkei határátkelő közelében újabb két koszovói albán nemzetiségű szerb állampolgárságú férfit igazoltattak a rendőrök. Kiderült: illegálisan érkeztek Magyarországra. Egyikük fiatalkorú, így ő a meghallgatását követően gyermekvédelmi intézménybe, míg felnőtt társa őrzött szállásra került. Vasárnap a nagylaki határátkelő közelében szintén sikertelenül próbálkozott egy férfi a schengeni övezetbe jutni a zöld határon keresztül. A ghánai állampolgár ellen szintén idegenrendészeti eljárás indult. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság január 1-je óta eddig már mintegy negyven illegális határsértővel szemben intézkedett.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!