Szeged és környéke

2008.01.11. 22:22

Szegedi küldöttség romániai balesete

Egy hivatalos útról, Sepsiszentgyörgyről hazafelé tartó héttagú szegedi küldöttség is szenvedője volt annak a csütörtöki közúti balesetnek, amelyben egy Dacia rohant bele a delegáció egyik vétlen Subarujába. A Dacia román állampolgárságú utasa szörnyethalt, sofőrje életveszélyesen megsérült. A szegedieknek nem esett bajuk.

Horváth Levente

A szegedi Euromenedzser Tanácsadó és Képzési Központ elnök-vezérigazgatója, Szügyi György a munkatársaival és a családtagjaival csütörtökön a déli órákban éppen hazafelé tartott Sepsiszentgyörgyről – csapatépítés és sikerorientáltság témakörben tartottak képzést –, amikor a Brassó megyei Szászhermány közelében közúti balesetet szenvedtek.

A magyar delegáció tagjai nem sérültek meg, ellenben a beléjük rohant gépkocsi egy fának csapódott, román állampolgárságú sofőrje és utasa kizuhant a kocsiból, az anyósülésen utazó 18 esztendős fiatalember szörnyethalt, míg a sofőrt életveszélyes sérülésekkel a brassói kórházba szállították.

– Mindössze húsz perce haladhattunk a két Subaruval Szeben irányába, amikor a baleset történt. Én mentem elől, a mögöttem lévő autót a fiam, a cég informatikai vezetője vezette. A kétszer két sávos út belső sávjában 80-90 kilométer per órás sebességet tartottunk, amikor teljesen váratlanul besodródott elénk egy Dacia a szemközti forgalomból. Kivédhetetlen helyzet volt, elkerülhetetlennek tűnt a karambol – emlékezett vissza az ütközésre a férfi.

Szügyi György hozzátette: korábban soha nem volt balesete, pedig már 800-900 ezer kilométert vezetett életében. Sepsiszentgyörgyre 12 éve járnak, így jól ismerték az utat. A Subaruban kinyíltak a légzsákok és az utasok biztonsági öve is be volt kapcsolva, ennek is köszönhető, hogy közülük senki sem sérült meg.

A héttagú magyar delegáció tegnap késő délután érkezett vissza Szegedre, miután a Kovászna megyei önkormányzat biztosított a számukra egy kisbuszt, sofőrrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!