Szeged és környéke

2008.01.22. 22:39

Tombol az influenza Csongrád megyében

Szeged - Tovább nőtt az influenzások száma a megyében, főleg a kisgyerekek betegszenek meg. Szentesen és Vásárhelyen marad a látogatási tilalom, és ezt mától kiterjeszthetik Szegedre is.

Munkatársunktól

A teljes dél-alföldi régióban tovább emelkedett az influenzás betegek száma – Szegeden a járványküszöbérték duplájára. Ez azt jelenti, hogy a megyeszékhelyen százezer lakosból már több mint négyszáz a fertőzött – mondta el kedden Tombácz Zsuzsanna, a régiós ÁNTSZ járványügyi osztályvezetője.

A magas lázzal, végtagfájdalmakkal, levertséggel járó megbetegedés az óvodákban halmozottan fordul elő, vannak intézmények, ahol a kicsik fele hiányzik. A gyermekorvosok beszámolója szerint kis betegeik 30-40 százaléka influenzás – közölte a főorvos. A járvány miatt átmeneti intézménybezárást, szünetet még nem kellett elrendelni. Erről azonban az óvodák, iskolák saját hatáskörben is dönthetnek, ha azt a sok hiányzó miatt indokoltnak látják.

Sok gyermeket is megtámadott a vírus.
Fotó: Miskolczi Róbert

Vásárhelyen stagnál a megbetegedések száma, Szentesen viszont már ezernél is többen influenzásak százezer lakosra számítva. Így a regionális ÁNTSZ továbbra is fenntartja a látogatási tilalmat a két városi kórházban. A szegedi egészségügyi intézményekkel kapcsolatban tegnap még nem döntöttek erről, de Tombácz Zsuzsanna nem tartja kizártnak hogy mától megtiltják a látogatást egyes szegedi klinikákon. A friss adatok ismertetése és az egyeztetés után Pál Attilával, a klinikai központ elnökével közösen határoznak a látogatási stopról.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!