Szeged és környéke

2008.01.24. 22:47

Törik az aszfalt, nyílnak a kráterek Szeged utcáin

Szeged - Ilyenkor télen is aszfaltoznak Szegeden, mert a hőmérséklet-ingadozás miatt törik az aszfalt. Idén 10 millió forintból foltoznak.

Munkatársunktól

Elég egy hajszálrepedés, hogy azon át az eső és hólé befolyjon az útalap és az aszfalt közé. Az mínuszokban megfagy, melegebb időben kienged, az aszfalt törik, a járművek kijárják – nyílnak a kráterek. Ezért látni Szegeden, hogy ott is gödör nyílik az úttesten, ahol a múlt héten még nem látszott semmi. A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. idén is 10 millió forintból foltoztat a Szegedi Magas- és Mélyépítő Zrt.-vel.

– Főként a tömegközlekedési útvonalak balesetveszélyessé vált szakaszait javítják öntött aszfalttal, ám ez az átmeneti felületjavítás is csak száraz időben végezhető – tájékoztatott Serege János, a környezetgazdálkodás részlegvezetője. Húsz helyen dolgoztak, így a Hont Ferenc, Hét vezér, Rigó, Tárogató, Oskola utcán, a Szilléri sugárúton, a Makkosházi és Rókusi körúton, az Anna-kútnál, a Belvedere- nél, valamint a Közép fasoron.

A hét közepén újabb utcákat kezdtek aszfaltozni. Eltüntetik a lyukakat a Fő fasoron, a Csanádi, a Bérkert utcán, a Rókusi és a Budapesti körúton, a Kossuth sugárúton, valamint a Kálvin, a Kolozsvári és az Aradi téren. Az útfelügyelők javaslata alapján nagyobb aszfaltszőnyegezési munkákra tavasszal pályázik pénzt a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!