Szeged és környéke

2008.02.06. 21:45

A balesetet elismeri, de fizetni nem akar a Tesco

Szeged - A kereset teljes elutasítását kéri a Tesco a bíróságtól, amelyet egykori munkavállalójuk, a szegedi Simon Zoltánné nyújtott be ellenük. Az asszonynak négy évvel ezelőtt roncsolta szét a lábát munkahelyén egy áruszállításra alkalmatlan targonca.

Munkatársunktól

Egy áruszállításra alkalmatlan targonca roncsolta szét négy évvel ezelőtt Simon Zoltánné bal lábát munkahelyén, a szegedi Tesco Áruház külső raktárában – számolt be lapunk a történtekről tavaly novemberben. A baleset miatt leszázalékolt asszonynak ekkor lett elege abból, hogy a multicég még csak bocsánatot sem kért tőle a történtekért, nemhogy fizesse kezelési költségeit.

A szerencsétlenül járt nő és családja azóta több millió forintot költött gyógykezelésre, amihez az áruházlánc egy fillérrel sem járult hozzá. Még az sem gondolkodtatta el őket, hogy az áruház biztonsági kamerája felvette a balesetet, amelyből látszik: a raklapok a targonca útján vannak lerakva, messze a biztonságos közlekedést garantáló sárga csíktól. Az asszony és ügyvédje akkor egyébként nyolcmillió forintos kártérítési pert indított a cég ellen, miután egy hónappal a baleset után a peren kívül kért egymilliós kérelmüket a vállalatlánc elutasította.

Négy éve tart Simon Zoltánné kálváriája.
Fotó: Karnok Csaba

„Nem érdekel minket Simon Árpádné nyomora" – tolmácsolta a multi üzenetét jogi képviselőjük a hétfőn lezajlott újabb tárgyaláson. – Még az ügyfelem nevét sem tudták pontosan – beszélt a cég teljes közönyéről felháborodottan Bihari Krisztina. Az asszony ügyvédje elmondta: a Tesco képviselője azt közölte velük, hogy nem vitatják a baleset tényét, és azt sem, hogy egyik munkavállalójuk okozta, de kártérítésről hallani sem akarnak.

– A kereset teljes elutasítását kérték. Ezért négy évvel az eset után újra kell kezdenünk a tanúmeghallgatásokat, és mindent újra kell bizonyítanunk – magyarázta Bihari Krisztina.

Az áruházat egyébként a műszaki felügyelőség az alkalmatlan targonca miatt korábban egymillió forintra büntette meg, március végén pedig várhatóan ítéletet hoznak a szegedi Tesco akkori igazgatója és a targoncát vezető férfi büntetőperében is. A kártérítési per április elején folytatódik.

Most sem válaszoltak

Akárcsak múltkor, tegnap is megkerestük a multicég illetékesét. Miért ennyire közönyösek az ügyben? Tavaly mindössze egy visszaigazoló írást kaptunk, hogy levelünket elolvasták. A cikk megjelenése után több héttel telefonált az üzletlánc szóvivője. Hardy Mihály szerint egy barátságtalan írás született tollunkból, de abban maradtunk: ha az ügyben újabb kérdéseink lennének, szívesen áll rendelkezésünkre. Hardy azóta már nem a Tesco szóvivője. A kérdéseinket tegnap a válasz e-mail tanúsága szerint szintén elolvasták, de lapzártánkig nem kaptunk rájuk választ.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!