Szeged és környéke

2008.02.21. 13:33

A Fekete Péterre készülnek a kisszínházban

Szeged - A kisfiú és az oroszlánok című Lázár Ervin-mese, valamint a népszerű Eisemann-operett, a Fekete Péter-bemutatójára készül márciusban a Szegedi Nemzeti Színház.

Munkatársunktól

Az egész család számára szórakoztató és tanulságos produkciónak ígérkezik A kisfiú és az oroszlánok – mondta a színház tegnapi sajtótájékoztatóján Szigfrid, a vén oroszlán bőrébe bújó Gáspár Tibor színművész, aki a Szilviát alakító Szilágyi Annamáriával és a kisfiút megformáló Papp Gabival a Lázár Ervin-meséből készült zenés mesejáték egyik főszereplője lesz. Bal József rendezésében március 14-én mutatják be a darabot a nagyszínházban.

A hónap másik bemutatóját, a kisszínházi Fekete Pétert rendező [namelink name="Horváth Péter"] úgy fogalmazott: [namelink name="Járai Máté"]t Isten jókedvében teremtette a címszerepre. Az operett szerzőjét, Eisemann Mihályt, akit a harmincas években az élet császáraként ismertek Pesten, 1945 után megbélyegezték, és műveit a giccs kategóriájába sorolták. Hogy könnyed melódiái ma is hatnak, az a szereplőgárda, [namelink name="Járai Máté"], [namelink name="Cseh Zsuzsa"], Szabó Gabi és [namelink name="Rácz Tibor"] ízelítőjéből is kiderült.

[namelink name="Pál Tamás"] karmester arról beszélt, hogy javában készül az operatagozat a nagy kihívást jelentő Otello-bemutatóra. Véleménye szerint a címszerepben vendégként két előadáson is fellépő José Curánál kevés sokoldalúbb, izgalmasabb, népszerűbb – ugyanakkor többet támadott és kritizált személyisége van ma a nemzetközi operaéletnek. [namelink name="Székhelyi József"] főigazgató szerint a sztár máris megkereste az árát: szinte mind elfogytak jegyek.

[namelink name="Nagy László"] marketingigazgató emlékeztetett arra is: a következő évad a színház 125 éves jubileuma jegyében zajlik majd. [namelink name="Gyüdi Sándor"], a nyáron hivatalba lépő új főigazgató úgy vélte: nagy lehetőség rejlik abban, hogy konszenzussal választották meg a teátrum élére. Így sem a városban, sem pedig a társulatban nem kell ellenállást legyőznie. [namelink name="Juronics Tamás"], a leendő művészeti vezető arról beszélt: fontosnak tartja a különböző tagozatok szakmai autonómiáját, a próza élére felkért Telihay Péter szakmai hozzáértése, elfogadottsága sem nem megkérdőjelezhető.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!