Szeged és környéke

2008.02.18. 19:16

A holtpontokon a csoport tagjai segítsék egymást

Szeged - Legnagyobb örömünkre előfizetőink körében is jó visszhangra talált új akciónk. Eddig már közel ötvenen jelezték, hogy be szeretnének lépni márciusban induló Mozduljunk! elnevezésű fogyókúra- és életmódklubunkba. A programot a Squash Club Szabadidőközpont csapata tervezi, segíti és kíséri figyelemmel.

Lévay Gizella

A Mozduljunk! fogyókúra- és életmódklubunkban a Life Guide életmódprogramot használva – amit a magyar olimpiai csapat is használ – egyéni edzéstervet és étrendet biztosítunk minden résztvevőnek – fogalmaz Pápai Miklós, a márciusban induló akciónk helyszínéül szolgáló Squash Club Szabadidőközpont tulajdonosa. Hozzátette, hogy személyi edzőik, életmódcentrumuk dolgozói állandó figyelemmel és szakértelemmel felügyelik majd előfizetőink életmód-változtató munkáját.

Az edzéseket, foglalkozásokat kis csoportokban tartják majd, amelyet minden esetben edzőik vezetnek. A csoportok kialakítása tervezett lesz, ami figyelembe veszi az életkort, az edzettségi szintet és az egészségi állapotot. Várhatóan heti két-három alkalommal tartanak edzéseket, amelyekre különböző időpontokban, hétköznap reggel, délelőtt, délután és késő délután, hét végén pedig délelőtt és délután lehet jelentkezni.

Az életmód-változtató programban részt vevők a legmodernebb kondigépeket használhatják.
Fotó: DM/DV

– Minden sporteszközt a szabadidőközpont biztosít, legyen az labda, ütő vagy súlyzó. A sportfelszerelésről azonban mindenki önmaga gondoskodik (teremcipő, ruházat, törülköző, fürdőruha stb.) – részletezte Pápai Miklós, aki a szerkesztőségünkbe eljuttatott olvasói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a program során a szabadidőközpont edzőtermét, wellnesscentrumát, tornatermét, medencéjét, valamint kertjét vehetik birtokba a résztvevők. A klubban tágas öltöző és zárható szekrények várják az oda látogatókat, nem kell sportfelszerelésben érkezni. Előrevetítette, hogy az edzések változatosak és szórakoztatóak, néha nehezek lesznek. Az életmódklub indulása elején, közepén és végén állapotfelmérést végeznek, amelynek eredménye segíti az edzők munkáját, és újabb motivációt ad majd a fáradt klubta-
goknak.

Fontos része a programnak, hogy az edzők instrukcióit az edzéseken és a magánéletben mindenki betartsa. A szakember kiemeli: sokat segít, ha a holtpontokon a csoport tagjai segítik egymást, elfogadják az edzők segítségét és tanácsát.

– A program legfontosabb része és egyben célja is, hogy közösen megváltoztassuk a résztvevők életmódját, és ezáltal egy jobb, de biztosan más életet éljenek, szeressék az életüket, legyenek vidámak és boldogok. Ez csak úgy lehetséges, ha hiszünk egymásban, a programban, és mindenki hisz önmagában is. Ehhez kívánunk sok erőt, és adunk segítséget! – tette hozzá Pápai Miklós.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!