Szeged és környéke

2008.02.14. 17:10

Csillag börtön: Széles, Stein vagy új pályázat

Szeged - Az igazságügyi miniszternek február 15-ig kellene döntenie arról, hogy ki legyen a parancsnoka a szegedi Csillag börtönnek, amelyet öt és fél hónapja megbízott vezető irányít. A határidő pénteken lejár, ám a tárcánál tegnap nem tudták megmondani, hogy a távozó miniszter meghozta-e a döntést vagy utóda új pályázatot ír ki.

Munkatársunktól

Elképzelhető, hogy a minisztercsere miatt tovább húzódhat a Szegedi Fegyház és Börtön új parancsnokának a kinevezése. Információink szerint a tárca jelenlegi, távozó vezetője, Takács Albert már nem dönt, a leendő miniszter, Draskovics Tibor pedig még nem dönthet arról, hogy a jövőben ki álljon az ország legszigorúbb bv-intézetének az élén. (A parancsnok kinevezése az igazságügyi és rendészeti miniszter jogköre.)

Pályázatok, parancsnokok

Tavaly szeptember 1 után az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet, a Vas Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoki posztjára írtak ki (eredményes) pályázatot.

Takács Albert a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnokának, [namelink name="Csapó József"] dandártábornoknak tavaly augusztusban vonta vissza a megbízatását, egyúttal az intézmény vezetésével [namelink name="Széles Gábor"] ezredest bízta meg. A miniszter csak több mint két hónappal később, november 8-án írt ki pályázatot a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoki beosztására, valamint kijelölte a három fős bíráló bizottság tagjait is.

A pályázat benyújtási határideje november 30-án lejárt. Úgy tudjuk, ketten pályáztak, [namelink name="Széles Gábor"] és a börtön egyik parancsnok-helyettese, Stein Zoltán ezredes. Mivel egyikük megbetegedett, az elbírálást felfüggesztették. Ráadásul egy idén január 1-jével hatályba lépő törvény miatt – amely angol, német vagy francia nyelvből államilag elismert nyelvvizsgához köti a kinevezést – módosították a pályázati feltételeket és ezzel együtt a határidőket. Az elbírálás és ezzel együtt az ajánlás február 8-án megtörtént, a miniszternek február 15-ével kellene kinevezni az új vezetőt. A tárcánál csütörtökön arra a kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy mától lesz-e kinevezett parancsnoka a Szegedi Fegyház és Börtönnek.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!