Szeged és környéke

2008.02.10. 18:16

Első a mórahalmi kenyér

Mórahalom - Első helyezett lett a mórahalmi Varga Pékség tanyasi rozskenyere kenyér kategóriában azon az országos versenyen, amelyet a pékszövetség hirdetett egy nemzetközi pék, cukrász és gasztronómiai kiállításhoz kapcsolódva.

Gonda Zsuzsanna

A rangos megmérettetésen a legtöbb cég különleges termékkel készül, sokan olyan kenyeret neveznek be, melyet nagyüzemben nem tudnak gyártani, csupán a versenyre készítik el. A mórahalmi pékség vezetője, [namelink name="Varga Ferenc"] ezért is büszke rá, hogy ezúttal az ő kenyerük nyert, melyet már hat éve gyártanak és melyet a vásárlók is szeretnek.

A pékség büszke dolgozói a kenyérrel és a serleggel.
Fotó: DM/DV

A mórahalmi specialitás receptjét [namelink name="Varga Ferenc"] a tanyavilágot járva állította össze, a tanyasi rozst a hagyományokhoz ragaszkodva, de a mai kor technológiájával készítik. – Hagyományosan ez a homoki vidék kenyere. Nincs benne tartósítószer, mégis egy hétig fogyasztható – mondta.

Címkék#Mórahalom
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!