Szeged és környéke

2008.02.29. 22:19

Jubilál a Szegedi Tavaszi Fesztivál

Szeged - Gazdag programkínálattal március 14-étől idén is megrendezik a két héten át tartó Szegedi Tavaszi Fesztivált.

Munkatársunktól

Ötödik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tavaszi Fesztivált március 14-e és 30-a között. A tegnapi sajtótájékoztatón Elekes Zoltán fesztiváligazgató elmondta: a rendezvénysorozat a Tavaszi Fotószalon megnyitójával indul az Olasz Kulturális Központban. A 2004 óta egyre bővülő kulturális repertoárt idén rengeteg gyermekprogram egészíti ki. Berecz András ének- és mesemondó március 20-án a Bartók Béla Művelődési Központban adja elő műsorát, még a népszerű színésznő, Kéry Kitti, március 29-én hívja kalandra a gyerekeket kétrészes előadásával.

A fesztivál igazi kuriózuma Mimi Blais ragtime koncertje, melyet március 17-én a Korzó zeneházban láthat a közönség. Mimi Blais a ragtime világának egyik legtehetségesebb zongoristája. Tökéletes zenei tudással kivitelezett műsorait könnyedsége és szívhez szóló humora teszi felejthetetlenné. A koncert a Frankofónia ünnepségsorozat része, melynek a március 5-én a Dugonics téren, az Alliance Française ad otthont.

A szervezők kiemelt programként említették a Mindhalálig Beatles koncertet: a Thália Színházban hosszú sikersorozatot megért azonos című előadás legszebb számai csendülnek fel. A „magyar Beatles" március 28-án lép fel a Belvárosi moziban. A Szegedi Zsidó Hitközség díszterme ad helyet az egyre népszerűbb tradicionális klezmer zenét a modern, blues-os hangzással vegyítő Klezmer R’s együttes koncertjének. A jazz kedvelőinek a Millenniumi Kávéház kínál programot március 26-án, a dán Strange Party Orchestra estjén.

Több kiállítás is nyílik a fesztivál keretei közt. Mátyás király trónra lépésének 550 éves évfordulója alkalmából a Somogyi-könyvtárban a magyarországi reneszánsz képzőművészetet bemutató kiállítás nyílik március 14-én.

A tavaszi fesztivál révén Szeged bekerülhet az ország kulturális vérkeringésébe – hangsúlyozta [namelink name="Solymos László"] alpolgármester. A teljes programválaszték megtalálható a fesztivál honlapján: www.sztf.hu.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!