Szeged és környéke

2008.02.14. 13:06

Szegedre érkezik Rhoda Scott, a Mezítlábas Hölgy

Szeged - A blues és jazz rajongók újra örülhetnek, hiszen idén is élvezhetik a két műfaj kiemelkedő előadóinak produkcióit, a 3. Blues és Jazz Fesztiválon. A nívós esemény márc. 19 és 20 között a szegedi Belvárosi moziban kerül megrendezésre, és igazi különlegességgel kecsegtet.

Delmagyar.hu

A rendezők meghívására Szegedre látogat ugyanis a "Mezítlábas Hölgyként", vagy még gyakrabban a "Hammond orgona királynőjeként" emlegetett Rhoda Scott.

A New Jersey-i metodista lelkész legidősebb lányára már fiatalon nagy hatást gyakorolt az afroamerikai keresztény miliő, valamint a gospelek atmoszférája, mely zenei stílusának kialakulásában meghatározó szerepűvé vált. Nem csoda, hogy repertoárjában a blues elemek, a klasszikus dzsessz-sztenderdek és gospelek is megtalálhatók. A műfaj nagyasszonya méltán vált világhírűvé, hiszen energiája, lendülete, hangszerével való különös kapcsolata olyan produkciót eredményez, amelyre sokáig emlékeznek koncertjeinek látogatói.Rhoda Scott - Moanin' (1972)


A kitűnő orgonista ezúttal sajátos felállású trió tagjaként a kiváló pozanossal, Sarah Morrow-val és Julie Saury dobossal lép színpadra, akikkel legutóbbi lemezét is készítette.

A fellépők sora ezzel még nem ér véget: a műfaj hazai képviselői közül a Hobo Blues Band legújabb, 14 szerzeményt tartalmazó, Senkifalva című lemezének bemutatójával érkezik. Az Artisjus és EMeRTon díjas Ferenczi György a Rackajam zenekarral az eredeti magyar népzenét, valamint a drumnbass-t is felhasználva színesíti blues-jazz-funk egyvelegét, és ígér különleges hangzásvilágot.

Rhoda Scott is fellép Szegeden a 3. Blues és Jazz Fesztiválon.
Fotó: Jos L. Knaepen

Rajtuk kívül itt lesz az Al Di Meola személyes munkatársaként is dolgozó Tóth Bagi Csaba, zenekarával, a Tóth Bagi Band-del, és fellép az improvizatív örömzenélés közös szeretete okán létrejött Blues Bell.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!