Szeged és környéke

2008.02.13. 20:27

Szerelmes ajándékok Valentin-napra

Szeged - A Valentin-nap a szerelem, a kedveskedés és az apró figyelmességek ünnepe. Ilyenkor szabadjára engedhetjük képzeletünket, és a legelképesztőbb ajándékkal lephetjük meg kedvesünket, szeretteinket.

Bobkó Anna

E nap persze nem mindig erről szólt. Kevesen tudják, hogy február 14-én a vértanúhalált halt Valentin nevű római papra emlékezünk, aki a császári tiltás ellenére párokat adott össze. A legenda szerint a börtönben beleszeretett a börtönőr lányába, akinek rövid szerelmes üzenetet is küldött „a te Valentinod" aláírással. Az V. század legvégén rendelte el az akkori pápa, hogy Szent Valentin napja február 14-én legyen. Az ajándékozás fokozatosan terjedt el a világ minden pontján, s ennek köszönhetően február közepére piros színbe borulnak az üzletek, szívecskék ezrei virítanak a polcokon.

Valentin-nap: a lényeg, hogy szívecskés legyen. Fotó: Frank Yvette


Praktikus és felesleges dolgokat egyaránt találhatunk: előbbire példa a szív alakú hegyező vagy szappan, utóbbira az a piros tollakkal díszített strucc, amelyik „I LOVE YOU" feliratot tart a szárnyaival. Hasonló kis szobrok tömkelege közül válogathatunk, az elefántnak álcázott egértől kezdve a zöldre festett macin keresztül a pöttyös vízilóig. Aki elrugaszkodna az előre gyártott „dísztárgyaktól", az személyre szóló ajándékkal is készülhet. Többek között üvegkockába gravíroztathatja portréját, pólóra vasaltathatja saját fotóját, vagy bögrére ragasztathat egy közös képet valamelyik emlékezetes pillanatról. De az üzletek kínálatából választhatunk akár egy szál műrózsát is. Ha a szerelem nem is, ez biztos, hogy örökre megmarad.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!