Szeged és környéke

2008.02.07. 11:32

Tíz hónapot kapott a kerékpárost gázoló

Szeged - Életét vesztette az az ittas állapotban az úton fekvő kerékpáros, akit Fábiánsebestyén határában ütöttek el 2006. március 14-én – számolt be lapunk akkor a halálos balesetről.

Munkatársunktól

Az autót a szerb Guljas Laslo vezette, akit a Szegedi Ítélőtábla tegnap jogerősen két év próbaidőre felfüggesztve tíz hónap börtönre és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi eperjesi szomszédja kocsiját kérte kölcsön, amivel Szentesre akart menni. A göröngyös úttest miatt középen haladt, amikor Fábiánsebestyén határában látta, hogy a menetirány szerinti bal oldalon egy gyalogos fekszik. Guljas Laslo a fékezés ellenére áthajtott a férfin. Megállt, de utána segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Guljas Laslót tavaly áprilisban a szegedi bíróság egy év próbaidőre felfüggesztve fél év börtönre ítélte, és felmentette a halálos közúti baleset gondatlan okozása alól.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott bűnösségének megállapítását kérve nyújtott be fellebbezést, így az ügy a Csongrád Megyei Bíróságra került. Itt már halálos közúti baleset gondatlan okozásában is bűnösnek találták, ítéletét pedig súlyosbították.
A két ellentmondó döntés miatt került az ügy az Ítélőtáblára, amely végül a megyei bíróság ítéletét hagyta helyben.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!