Szeged és környéke

2008.03.18. 20:04

Gregor – könyvben

Szeged - Szegeden évtizedekig Gregor József volt a legnépszerűbb ember. Hanghordozókon, filmeken van közöttünk, az emléktáblák domborművein, festményeken – és most könyvben. Gyönyörű albumot készített munkatársunk, Hollósi Zsolt.

Munkatársunktól

Szegeden évtizedekig [namelink name="Gregor József"] volt a legnépszerűbb ember. Tessék belegondolni, csak egy pillanatra, mit jelent ez a tény...

Néhányszor láttam a hétköznapi Kárász utcán végigmenni: percenként emelgette a karját kézfogásra, ölelésre; nevetése, legendás basszusa visszhangzott a szűk palotasoron, az utca másik végén járók is megvidámodtak tőle. Tényleg szerették. Feltétel nélkül. Tekintet nélkül arra, hogy jól ismerték-e a művészetét. Hogy itthon volt, vagy máshol. Hogy hivatala volt, mondjuk operaigazgatói széke, vagy éppen nem. Azaz – alighanem – az énekművész embert szerették.

Emlékekben, történetekben és a szívekben ma is él. Hanghordozókon, filmeken van közöttünk, az emléktáblák domborművein, festményeken – és most könyvben. Gyönyörű albumot készített munkatársunk, Hollósi Zsolt. Sok kolléga segített neki, mint a könyvet tervező, tördelő, a nyomdai előkészítést elvégző Jacob Gábor és Losjak László, fotóriportereink, a korrektor, a művész pályaképét fölrajzoló Gyémánt Csilla, a lektori munkát vállaló orvosprofesszor, Csernay László, a művész más barátai, akik elmondták-leírták róla emlékeiket, és a legtöbbet segített az özvegy, Takács Mária.

A Gregor című exkluzív album bemutatója ma délután fél 6-kor kezdődik a Szegedi Nemzeti Színházban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!