Szeged és környéke

2008.04.18. 20:36

A csütörtök és a péntek apás nap Palikéknál

Szeged - Palik László a csütörtököt és a pénteket mindig a kisfiával, Vilmossal tölti. Az autóversenyző-műsorvezető bevallotta: nem örülne, ha a kicsi a nyomdokaiba lépne, de ha mégis úgy akarná, mindenben támogatni fogja. Az idei versenyévad leköti minden idejét: most a vasárnap kezdődő Közép-Európa-ralira készül.

Kancsár Tímea

A Közép-Európa-rali szegedi rendezvényén csütörtökön az érdeklődök találkozhattak néhány Dakart megjárt pilótával, a kiállított felszerelésüket is közelről megnézhették. A ralicsapat egyik „nagyágyúját", Palik Lászlót is nagyon várták Szegedre a nézelődők, de a versenyző-műsorvezetőnek csak az autóját láthatták. Megkérdeztük, miért nem vett részt a Széchenyi téri ralishow-n.

Egymásra „gyógyulva"

– Nálunk a csütörtök és a péntek mindig apás nap. Ilyenkor én vigyázok a kisfiunkra, Vilmosra, mert a feleségem, Marsi Anikó a hét ezen napjain az RTL Klub Fókusz műsorát vezeti, vagyis egész nap Pesten dolgozik. Fontosnak tartjuk, hogy lehetőleg úgy alakítsuk elfoglaltságainkat, hogy mi tudjunk vigyázni a gyermekünkre – hangsúlyozta Palik.

Palik László honlapján sok száz fotóval állít emléket a távolabbi és közelebbi múlt autós sikereinek Fotó: DM/DV

Palik László honlapján sok száz fotóval állít emléket a távolabbi és közelebbi múlt autós sikereinek
Fotó: DM/DV

– A kisfiammal egymásra vagyunk „gyógyulva": számomra a legszebb a vele töltött idő, semmiképpen sem hagynám ki! Hétköznapi apa akarok lenni. Nagyon zsúfolt a naptáram. E héten elfelejtettem úgy átszervezni a programjaimat, hogy a picivel otthon maradjon valaki – magyarázta Palik László, miért nem látogatott csütörtökön Szegedre a csapatával.
Beszélgetésünk közben éppen hazafelé tartott a játszótérről a majdnem kétéves Vilmossal. Az apuka azt mondta: a lurkóval se tudott volna városunkba utazni, ugyanis a kicsi nem képes még húsz percnél többet az autóban egy helyben maradni. Palik arra a kérdésünkre, hogy szeretné-e, hogy Vili autóversenyző legyen, kategorikus nemmel válaszolt.

Ha a benzingőzt választja

Autómánia

Gyerekkora óta autómániás Palik László, aki szerint a szervezete a versenyzéshez szokott. Már egy cseppnyi félsz sincs benne, mikor a starthoz gurul. Az izgalom már jó néhány éve elmúlt, de az inspiráló adrenalint még mindig érzi a futamokon. Civilként is „versenyez", hiszen a sportautójához hasonlatos az utcai kocsija: Nissan Pickup.
– Túlságosan féltem a fiam. Ugyanakkor mindenképpen támogatom, hogy sportoljon. Talán teniszezhetne, úszhatna, vagy atletizálhatna, de ha mégis úgy dönt, hogy a benzingőzt választja, akkor beállok a sorba, mindenben töretlenül támogatni fogom – mondta a raliversenyző.

Anikó édesanyja nagyon sokat segít unokája felügyeletében, „futásra edzett" lábaira nagy szükség van: Vili felettébb energikus kisgyerek. Nem sokat vacillált, mikor először lábra állt, ugyanis „másnap már futott".

Zsúfolt versenyévad

– Az idei versenyévad február közepén kezdődött, és nagyon zsúfolt. Az elmaradt Dakar miatt partnereinket kárpótolni kell. Minden erőnkkel ezen vagyunk. A sorozat első állomása a tereprali sprint világkupafutam volt Szaúd-Arábiában. A Közép-Európa-rali a hatodik megmérettetés – magyarázta Palik, aki versenyre versennyel készül. A hétvégéket vagy a Forma–1 világbajnokság futamainak közvetítésével tölti, vagy ő maga ül a volán mögé, és versenyzik, hétköznapokon a Forma–1 Magyar Nagydíj előkészítésén dolgozik. Mégis azt vallja: életében még egy percet sem dolgozott – minden, amit csinál, a hobbija.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!