Szeged és környéke

2008.04.21. 22:12

Álrendőrök tűntek fel Szegeden

Szeged - Álrendőrök csaltak ki pénzt egy szegedi nőtől még az elmúlt pénteken, arra hivatkozva, hogy a sértett birtokában lévő bankjegyek hamisak – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn. Szenti Szabolcs elmondta, két ismeretlen férfi jelent meg a nő lakásán, a csalók magukat rendőrnek adták ki.

Munkatársunktól

A nő a férfiak felszólításnak eleget tett, és átadta az álrendőröknek az otthon tartott 50 ezer forintját. A szóvivő felhívja a figyelmet: a valódi rendőrt intézkedése során az egyenruhája és az azonosító jelvénye, vagy polgári ruhában szolgálati igazolványa és jelvénye igazolja. Az áldozattá válás elkerülése érdekében hasonló esetekben meg kell győződni arról, hogy az intézkedő személy valóban rendőr-e. Az állampolgároknak az intézkedést követően vagy azt megelőzően joguk van feljegyezni a rendőr nevét, rendfokozatát, szolgálati helyét, illetve jelvényének számát.

A valódi rendőrigazolványon látható a tulajdonos arcképe, neve és rendfokozata. A hozzá tartozó azonosító jelvény alsó részén a Police felirat helyett egy ötjegyű azonosító szám szerepel.

Címkék#Szeged