Szeged és környéke

2008.04.08. 00:02

Idén már építenék az Árkádot a nagykörúton

Szeged - A központi tervtanács már elfogadta a Londoni körúti Árkád bevásárlóközpont terveit, de az építési engedélyre még várni kell. A kendergyár még mindig nem tudja, mikor költözik.

Munkatársunktól

Háromnegyed évvel ezelőtt a Londoni körútra tervezett Árkád bevásárlóközpont építésének kezdetét 2008 második felére ígérte a beruházó, a német ECE-csoport magyarországi leányvállalata. De hogy valóban hozzáfognak-e a még mindig termelő kendergyár bontásához és az alapozáshoz idén, nem sikerült megtudnunk. Az ECE budapesti leányvállalatánál csak a hét második felére ígértek választ Gyalay-Korpos Gyula ügyvezető igazgatótól.

Információink szerint elvben lehetséges, hogy elindul az építkezés idén, de csak akkor, ha felgyorsulnak az események. Jelenleg azonban még dolgoznak a tervrajzokon – mondta el Fehér Éva városi főépítész –, az utolsó finomításokat végzik el a nagykörút felőli homlokzaton. Ez az oka annak, hogy nem sikerült új látványtervet kérnünk az építészektől. Az anyagra azonban már áldását adta a központi tervtanács, és hamarosan építési engedélyért is lehet folyamodni.

A beruházó különben a szegedi Árkádra kiírt építészeti tervpályázat második helyezettjével, Gunther Zsolttal – aki a 3H Építésziroda Kft.-t képviseli – kötött szerződést, konzulensként pedig az első díjat nyert Szántó és Mikó Építészek Kft. közreműködik. Ez utóbbi építésziroda nevéhez fűződik a szegedi építészeti hagyományokhoz illeszkedő JATIK tervezése is.

Beszéltünk Keresztesi Margittal, az Első Magyar Kenderfonó Zrt. vezérigazgatójával is, azt remélve, megtudjuk, melyik hónapban költöznek, és következtethetünk arra, mikorra várható a bontás. A kendergyár vezetője is tavaly jelentette be, hogy olyan helyet keresnek maguknak, ahol kisebb költségekkel, kisebb épületben, gazdaságosabban termelhetnek. Keresztesi Margit kitért kérdéseink elől: csak annyit árult el, hogy kinéztek egy ingatlant, de még nem kötöttek megállapodást, mivel „többszereplős" ügyletről van szó. Utalt arra, hogy nekik is az lenne a legjobb, ha mihamarabb mozdulhatnának, mivel a korszerűtlen épületegyüttes fenntartása egyre több pénzüket emészti fel.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!