Szeged és környéke

2008.04.18. 18:29

Járai Máté a felhőket gyűjti

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Járai Máté, a Szegedi Nemzeti Színház színésze mondja el, mivel tölti a szabadidejét.

Farkas Judit

A húgát várja hétvégén Járai Máté Szegedre. A vasárnap este a munkáé lesz, a Fekete Péterben játssza a címszerepet, de a fennmaradó időbe igyekszik szinte minden kedvtelését belesűríteni.

– Emma húgom nagy szegedi színházrajongó, így szombat délután együtt megnézzük a Anconai szerelmeseket. Még én sem láttam, pedig sok barátom, kollégám játszik benne. Vasárnap délelőtt úszni megyünk, aztán kiülünk a Virág cukrászda teraszára egy marcipános rúdra – sorolja a színész, aki nagy kedvelője a kávéházaknak, cukrászdáknak. Családdal, barátokkal ülnek be, de szerepet is szívesen tanul valamelyik teraszon – mármint, ha jó az idő.

Járai Máté, a Szegedi Nemzeti Színház színésze

Járai Máté, a Szegedi Nemzeti Színház színésze
Gyakran előfordul, hogy az időjárás dönti el, mivel tölti az idejét. – Szeretem a természetet, ha tehetem, kirándulok – mondja. Kiderül: kedvenc kirándulóhelye Velem. – Gyönyörű, csendes vidék – dicséri a Kőszeg melletti falucskát. – Ott házasodtunk össze a feleségemmel, ha tudjuk, ott töltjük a házassági évfordulókat is. Szegedre általában dolgozni jövök, de mindig időt szakítok egy kiadós sétára.

Sétát most is terveznek: fontosnak tartja a környezetvédelmet, ezért kimenne a Boszorkány-szigetre, a szombati, Föld-napi szemétszedésre. És ahogy a vasárnapi program mutatja, a sport sem idegen a színésztől: jó időben fut a ligetben, rossz időben felkeres egy konditermet.

Mindemellett folyamatosan csinosítja budapesti és szegedi otthonát. – Egy új faliszőnyeg, használati tárgy is fel tudja dobni a lakást – magyarázza, és megosztja velünk a legutóbbi ötletét, amit egy lakberendezési magazinban látott: bakelitlemezekkel díszítette ki az egyik nagy, fehér falfelületet a szegedi lakásban. – Egy másik fal fő dísze egy bárányfelhőket ábrázoló festmény, amelyet Csorba Kata kolléganőmtől kaptam a Bunbury premierjére – teszi hozzá. Gyűjti ugyanis a felhőket, legyen szó szalvétáról vagy fotóról – és egy jó futás után is szívesen fekszik ki a fűbe felhőket nézegetni.

Az olvasóknak azt ajánlja a hétvégére: üljenek ki egy cukrászda teraszára, és kóstoljanak meg valami finom süteményt, látogassanak el a Szegedi Vadasparkba, vagy nézzék meg a Picasso-kiállítást a Reök-palotában.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!