Szeged és környéke

2008.04.30. 19:49

Nem vonulhat a Gárda Szegeden

Szeged - Miután a rendőrség nem engedélyezte a Magyar Gárda szegedi felvonulását, a szervezet a bírósághoz fordult. Nem sok szerencsével: kérelmüket alaptalannak ítélték és azt hivatalból, érdemi vizsgálat nélkül elutasították.

Delmagyar.hu

A Magyar Gárda képviselője a Szegedi Rendőrkapitányságon április 21-én bejelentette, hogy május 1-jén 10 óra és 12 óra között Szegeden a Széchenyi tér-Városháza felőli részétől a Kossuth Lajos sugárút-Izabella híd útvonalon a Napfény Hotel és Kemping parkolójáig felvonulást kíván tartani, melyen kb. 300-500 fő gárdista és egy kb. 30 fős hagyományőrző csoport venne részt. Elképzelésük szerint a résztvevőket a gárda országos kapitánya köszöntötte volna, 4 fős alakzatban, a külső forgalmi sáv igénybevételével terveztek vonulni két felvezető gépkocsi és 30-40 szervező irányításával.

A Szegedi Rendőrkapitányság a rendezvényt közlekedésbiztonsági szempontból kockázatosnak tartotta, valamint megítélésük szerint a forgalmat is túlságosan akadályozta volna, így a rendezvény megtartását megtiltotta.

A Magyar Gárda a határozattal szemben felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, a bíróságtól kérte a felvonulás engedélyezését. Arra hivatkozott, hogy május 1. napja állami ünnep, a közlekedési forgalomra nézve kamion stop van érvényben és a lakossági forgalom terén is csökkenés várható. Utalt arra is, hogy más városi ünnepségeken negyedpályás forgalomkorlátozásra már sor került a közlekedés rendjének megbontása nélkül.

A Csongrád Megyei Bíróság a Magyar Gárda felülvizsgálati kérelmét alaptalannak ítélte és azt hivatalból, érdemi vizsgálat nélkül elutasította. A határozat indokolásának lényege szerint a kérelmező Magyar Gárda képviselőjének április 28-án előterjesztett kérelme elkésett. A határidő elmulasztása miatt a kérelem érdemi, tartalmi vizsgálatára így nem volt lehetőség. A végzés ellen nincs helye jogorvoslatnak.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!