Szeged és környéke

2008.04.02. 20:28

Szlávy-per szegedi szálakkal

Szeged - A Fővárosi Ítélőtáblán ma másodfokon tárgyalják a rendszerváltás utáni Magyarország egyik hírhedt alvilági szereplőjének meggyilkolása miatt indított büntetőpert.

Munkatársunktól

Az ügynek szegedi kötődése is van: az egyik oldalon az egyik vádlott védője, a másik oldalon a bűncselekmény nyomozásának irányítója.

Tavaly januárban első fokon 15 év fegyházra ítélték W. Lászlót, aki a bíróság szerint 1997 nyarán megrendelte Szlávy Bulcsú meggyilkolását. A másodrendű vádlott 6, a harmadrendű pedig 12 év fegyházat kapott. A vád – és az ítélet szerint is – W. László nőügy és üzleti vita miatt gyilkoltatta meg Szlávy Bulcsút.

A nyomozás irányítója az a Kovács Lajos volt, aki a kilencvenes években egyik vezetője volt a Farkas Helga elrablása, majd később a szegedi Z. Nagy cukrászcsalád megölése miatt indított nyomozásnak. A négyesgyilkosság előtt a Magda Marinko-féle banda két helyszínen két férfit és két nőt gyilkolt meg, egyik áldozatuk Farkas Helga nagynénje volt. Utána három helyszínen három nővel, két férfival és egy gyerekkel végeztek. Érdekes, hogy a Magda Marinko-ügyben a harmadrendű vádlott védője a szegedi Krajkó Zoltán volt, és ebben a perben szintén a harmadrendű vádlottat védi.

Krajkó a fellebbezésében elsődlegesen felmentést kért. A védő azt igyekezett alátámasztani, hogy az első fokú ítélet megalapozatlan volt, közvetlen bizonyítékok nem támasztják alá a vádlott bűnösségét. Az ügyben várhatóan április 9-én hirdetnek ítéletet.

Címkék#Szeged
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!