Szeged és környéke

2008.06.10. 22:16

A Gyurcsány család idén Írországban vitorlázik

Szeged - A kormányválság mellett az idén az érettségit is menedzselni kellett Gyurcsányéknál - mondta el a delmagyar.hu-nak Dobrev Klára. A família idén is hajót bérel, hogy "összekucizzon". Villáminterjú a First Ladyvel.

Dombai Tünde

- Az utóbbi hónapokban érződik-e feszültség a Gyurcsány családban?
- Normális család vagyunk. Természetesen, vannak nálunk is jobb és rosszabb periódusok. Ez most egy feszültebb időszak, de nem csak a kormányválság, hanem az érettségik és felvételik miatt is. Hétfőig a parlamenti időszak zajlott, most egy hétig még érettségizünk. A férjem két nagyobb gyermeke és a velünk élő unokahúga is most végez. Szóval, az érettségi legalább olyan fontos nálunk, mint a kormányválság.

- Szükség van válságmenedzselésre?
- Otthon nincs válság. Persze, mindent megbeszéltünk eddig is, ezután is így lesz. Egyik fontos törvényjavaslat követi a másikat, ez azt jelenti, hogy működik az egypárti kormány. Csakúgy, mint Európa másik harminc államában.

Fotó: Index.hu/Szémann Tamás

Dobrev Klára. Fotó: Index.hu / Szémann Tamás
- Ne vegye tolakodásnak, de megkérdezem: kevesebb a barátjuk, mint előtte?
- Az igazán közeli barátok kevesen vannak, de ők nehéz helyzetben is mellettünk állnak.

- Diplomatikus válasz. Feszes kormányzati munkát ígér a szocialista párt a nyárra. Lesz idő azért nyaralásra?
- Július végén, augusztus elején szoktunk pihenni. Ilyenkor rendszerint kibérelünk egy hajót, ahol Feri úgy szokta mondani, hogy „összekucizunk", vagyis sokan együtt vagyunk. És elhajózunk, idén Írország a cél.

4,4 millió az összetartó falusiaknak

Az Egészséges Településekért Alapítvány kuratóriuma idén harmadik alkalommal ítélte oda egy évre szóló vissza nem térítendő támogatását a legjobb kistelepüléseknek. A Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyét átfogó régió első szerződéseit a kuratórium elnöke, Dobrev Klára írta alá a nyertesekkel kedden Szegeden.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!