Szeged és környéke

2008.06.13. 20:05

Albínó kenguru a vadasparkban

Szeged - Nagy volt a meglepetés a Szegedi Vadasparkban, amikor a gondozók észrevették, hogy a szokásos szürkésbarna kobak helyett egy hófehér kukucskál ki anyukája erszényéből.

Bobkó Anna

A kis Benett kenguru év elején született. Óriási szenzáció, hiszen az országban eddig még soha nem látott napvilágot albínó kenguru. A bébi most 4-5 kilogrammos. Megszületésekor azonban nagyon kicsi és fejletlen volt, testsúlya még az egy grammot sem érte el. A zsebibabák ugyanis születéskor – amikor még csak akkorák, mint egy borsószem – az anyaméhből lekúsznak az erszénybe, ott fejlődnek tovább. Körülbelül hét hónapot töltenek a puha, meleg „anyazsákban", és 12-17 hónapig szopnak.

Ritka, mint a fehér – kenguru. Fotó: Karnok Csaba

Ritka, mint a fehér – kenguru. Fotó: Karnok Csaba
Az albinizmus örökletes tulajdonság, okát a tudósok a színanyag termelődésének zavarával magyarázzák. A természetben az albínó kengurunak nem sok esélye lenne a ragadozókkal szemben, hiszen annyira feltűnő a zöld környezetében, hogy seperc alatt kiszúrná őt egy vérengző. Az állatkertben azonban biztonságban van az egyelőre névtelen kenguru. A vadaspark a közönségre bízza a név kiválasztását. A javaslatokat az [email protected] email címre vagy a park postacímére várják.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!