Szeged és környéke

2008.06.18. 21:48

Alma weekend – már harmadszor

Szeged - Harmadik alkalommal rendezik meg vasárnap az egyetemen az Alma weekendet. Az immár hagyománnyá vált családi és sportnapon az SZTE Alma Materének régi és új tagjai, rég nem látott ismerősök, barátok találkozhatnak egymással a Hattyas sori sportközpontban.

Munkatársunktól

A 2005 decemberében létrehozott SZTE Alma Mater mozgalom az egyetem és az egykori hallgatók közötti kapcsolatot kívánja erősíteni a családi és sportnappal. A már megszokott egyéni és csapatversenyek, illetve a kipróbálható sportágak körét idén bővítették a szervezők. A jól bevált kispályás labdarúgás, röplabda, floorball, streetball, tenisz, asztalitenisz, aerobik, golf, lengő teke, petanque, íjászat, kondi és nordic walking mellett a jóga és a rocky rejtelmeibe is bepillantást nyerhetnek, illetve a turul szabályaival is megismerkedhetnek a résztvevők, és olyan integrált programok is felkerültek a palettára, mint az ülőröplabda és a boccia.

A kerékpáros ügyességi verseny mellett idén kerekes székes akadálypályán is bárki próbára teheti magát. A gyerekeket a játékos sportversenyeken és az aszfaltrajzversenyen túl kézműves-foglalkoztatóval, arcfestéssel és ugrálóvárral várják. Az ebéd és az eredményhirdetések után az Alma Mater Mikuláson már nagy sikert aratott Alma zenekar lép fel, amelynek tagjai vidám, interaktív műsorukkal zárják a napot. A kerékpárral érkezőket idén is bónusz itallal várják.

Az íjászat a tavalyi sportnapon is sokakat érdekelt. Fotó: Karnok Csaba

Az íjászat a tavalyi sportnapon is sokakat érdekelt. Fotó: Karnok Csaba
Az ingyenes rendezvényre előre kell jelentkezni. Pénteken 12 óráig lehet regisztrálni a www.u-szeged.hu/almaweekend oldalon.

A program

9.00–9.30: Regisztráció,
helyszíni nevezés
10.00–13.00: Sportprogramok
13.00–15.00: Ebéd
14.00: Alma zenekar
15.00: Eredményhirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!