Szeged és környéke

2008.06.12. 23:06

Dankó Pistára emlékeznek Szegeden

Szeged - A királyok prímását, a prímások királyát Szegeden helyezték örök nyugalomra 1903-ban. A város emlékévet rendez a tiszteletére.

Munkatársunktól

A királyok prímása és a prímások királya 150 éve, 1858. június 14-én született Szatymazon. Noha sikerrel szerepelt Németországban és Oroszországban, nagy nyomorúságban hunyt el Budapesten 1903. március 29-én, és Szegeden helyezték örök nyugalomra. Szeged emlékévet rendez a tiszteletére. A programsorozatban péntek délután 3 órakor a Belvárosi temetőben tartanak koszorúzást a síremlékénél, 4-kor pedig a Stefánián álló Dankó-szobornál mond köszöntőt Solymos László alpolgármester, az ünnepi szónok Szalay István, Szeged korábbi polgármestere lesz.

A Dankó-év eseménysorozata a jövő héten a múzeumok éjszakáján folytatódik. A Somogyi-könyvtárban 21-én, szombaton emlékkiállítás nyílik, Dankó-nóták hangzanak el, a Móra-múzeumban koncertet rendeznek.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!