Szeged és környéke

2008.06.16. 14:16

Éhségsztrájkba kezdett egy baksi vállalkozó a Szabadkai úton

Szeged - Éhségsztrájkba kezdett egy 56 éves baksi férfi hétfőn reggel Szegeden egy Szabadkai út melletti irodaház előtt. Tóth Vilmos állítja: több mint 20 millió forinttal tartozik neki az épületben székelő Elek-SZ Kft. <a href="https://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/ehsegsztrajkba_kezdett_egy_baksi_vallalkozo_a_szabadkai_uton/2060852/"><img src="https://www.delmagyar.hu/ftp/img/audio_icon.gif" border="0" align="absmiddle"> <b>VIDEÓVAL</b></a>

Delmagyar.hu

– Végső elkeseredésemben kezdtem el az éhségsztájkot – kezdett mondandójába Tóth Vilmos. – Bárhova fordultam, mindenhol falakba ütköztem, már nincs veszítenivalom – folytatta elszántan. Az 56 éves baksi vállalkozó uniós beruházásban épült regionális szeméttelepek gazdasági kiszolgáló épületeit húzta fel. Összesen tizennégyet: Csongád és Bács-Kiskun megyében. Többek között Csengelén, Pusztaszeren, Kisteleken, Bakson, Kelebián és Tompán is dolgoztak. A munkát októberben kezdték, az épületek április végén, május elején lettek átadva.
­
– A Hódút volt a fővállalkozó, de a cégem, a Csomi -Tel. Kft. az alvállalkozóval, az Elek-SZ Kft.-vel állt szerződésben. A több mint 30 millió forintos vállalási árból mindössze 10 millió 400 ezer forintot fizettek ki, azt is részletekben ­­­– állította az éhségsztrájkba kezdett férfi, akinek vállalkozása felszámolás előtt áll, ugyanis nem tudja rendezni az építőanyagot meghitelező betonüzemek és tüzéptelepek felé a tartozásait.

Végső elkeseredésében éhségsztrájkol Tóth Vilmos. Fotó: Miskolczi Róbert

Végső elkeseredésében éhségsztrájkol Tóth Vilmos.
Fotó: Miskolczi Róbert

A napernyővel, cigarettával, pléddel és vízzel felszerelkezett cukorbeteg férfi azt mondja, hogy az épületek átadása előtt két nappal küldött neki levelet az Elek-SZ Kft., amelyben felbontotta a köztük lévő szerződést arra hivatkozva, hogy további alvállalkozót kellett bevonniuk, hogy befejezhessék a munkát.

Az Elek-SZ munkatársai közül többen is vízzel és kávéval kínálták a férfit, ő azonban nem fogadta el az italokat. Az Elek-SZ Kft képviselője annyit fűzött hozzá a történethez, hogy a Csomi -Tel. Kft nem teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségeket, a munka jelentős részét más alvállalkozó bevonásával végezték el, ezért akár sokkal szigorúbb szankciókat is alkalmazhattak volna. A Kft. képviselője kijelentette, hogy az összes többi alvállalkozóval rendben elszámoltak.

Tóth Vilmos szerda éjfélig folytatja éhségsztrájkját.
Tóth Vilmos szerda éjfélig kíván éhségsztrájkot folytatni. – Ma délután meglátogat a háziorvosom, hogy felmérje az állapotom. Ha azt tanácsolná, hogy fejezzem be az éhségsztrájkot, akkor is folytatni fogom. Legfeljebb elszédülök, ha leesik a cukrom.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!