Szeged és környéke

2008.06.16. 21:52

Első szünidei nap - az iskolában

Szeged - A hétvégét már a vakáció bűvöletében tölthették a gyerekek, néhányuk mégis kénytelen volt hétfőn is átlépni a tanintézet kapuját. A városi táborok még nem kezdődtek el, így a szülők még néhány helyen június 28-áig az iskolai napköziben hagyhatják csemetéiket.

Bobkó Anna

Bár elkezdődött a szünidő, néhány gyerek mégis az iskolában kötött ki tegnap reggel. Ahol kellő számú gyerek jelentkezett, napközit indítottak.
– A napköziben 72 kisdiákra vigyázunk. Közülük 49-en az egész napjukat az iskolában töltik, a többiek csak ebédre jönnek be – mondta Illés Máté Lászlóné, a Rókus II. sz. Általános Iskola igazgatóhelyettese. A gyerekek június 28-áig jöhetnek a suliba, ekkor kezdődik ugyanis a Gedói Általános Iskola szervezésében a városi napközi.

A tanintézet „fogságában" rekedt gyerekeket arról kérdeztük, szomorúak-e, hogy szünidejük egy részét tanári felügyelet alatt kell tölteniük. A legtöbben egyáltalán nem bánják, mindössze Hulmann Ádám Ferenc említett egy dolgot csibész mosollyal a száján, amit a napköziben nem lehet megtenni: verekedni. Ezenkívül mindent csinálhatnak. A tanárok érdekes programokkal próbálják lefoglalni őket: kedvükre játszhatnak az udvaron, a városban egyedülálló multifunkcionális pályán focizhatnak, rossz időben DVD-t néznek, számítógépeznek. Alkalmanként még a vadasparkba is elviszik őket – tudtuk meg Becsei Péternétől, a napközis munkaközösség vezetőjétől.

Azok a gyerekek sem szomorúak, akik a tanintézet fogságában rekedtek a szünidő elején. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A gyerekek a jó időnek köszönhetően tegnap birtokukba vették az iskola játszóterét. Néhány fiú a mászókán ücsörgött, mások hintáztak, vagy homokoztak. Hegedűs Bence és Jenei Márkó elárulta, már alig várja, hogy nyaralni mehessen. Június végéig maradnak a suliban, utána szüleik vigyáznak rájuk.

– Görkoristáborba megyek – mondta szűkszavúan Enyedi Vanda, akit arra kértünk, árulja el, mit tervez a nyárra. Mellette csücsült a pokrócon Kiss Dani és nővére, Kiss Zsófi is, aki két Barbie baba átöltöztetése közben felvázolta szünidei teendőit: kötelezők elolvasása, strandlátogatás és görkoristábor.

Pipitz Dávid „pénzfaültetéssel" szórakoztatta társait a homokozóban. A többiek a diófa árnyékában pihegtek a laktató ebéd után. Egy ismerős pofit is megpillantottunk a sok kis kobak között: Dömötör Péter Balázsét. A lelkes kis állatvédőről már írtunk, amikor azt találta ki, hogy árverésre bocsát különféle állatos ajándéktárgyakat, és az így befolyt összeget felajánlja a vásárhelyi Bogáncs Tanya Állatotthon lakóinak.

– Már alig várom a jövő hetet, hogy mehessek a menhelyre dolgozni – lelkendezett a szöszi kisfiú. Elmondta, az önkéntes munka után Gödöllőre megy kikapcsolódni. Természetesen egy kutyástáborba.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!