Szeged és környéke

2008.06.08. 19:23

Energetikáról Szegeden

Szeged - Kedden rendezik meg a REMEK-et, a Regionális Megújuló Energetikai Konferenciát Szegeden, a TIK-ben. A rendezvény széles választékot kínál olyan technológiákról és megoldásokról, amelyek már messze túljutottak a kísérletezéseken.

Munkatársunktól

REMEK lehetőségeket kínál a holnap kezdődő szegedi konferencia a megújuló energiaforrásokról. Szeri István, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a rendezvény fővédnöke a meghívón az érdeklődők figyelmébe azzal ajánlotta a konferenciát, hogy mára már túljutottunk azon a fejlődési fázison, amikor a környezettudatosság indokait magyarázni kell. Holnap konkrét tapasztalatokról, megvalósult projektekről neves szakemberek számolnak be. Olyanokról, amelyeket leghatékonyabban a dél-alföldi régióban lehetne hasznosítani.

Kecse-Nagy Sándor, a főszervező KNS és Lányai Bt. kommunikációs szakértője szerint fontos, hogy a megújuló energia kapcsán ne a szélkerék jusson az embereknek először az eszébe, főleg Szegeden, a napfény városában ne, ahol inkább a napelemek és napkollektorok számíthatnának kézenfekvő megoldásnak. Hozzátette, jelenleg a világon már nem keresleti, hanem kínálati piaca van az új eszközöknek, technológiáknak, még ha Magyarországon mindennek nincsenek is feltűnő jelei.

A rendezvény célja, hogy az önkormányzatok, intézményeik, a cégek, a mezőgazdasági vállalkozók mielőbb felismerjék, mivel válthatnák ki a gázenergiát, amennyiben a modern energetikai fejlesztéseket hasznosítanák, legyen az hőszivattyús rendszer vagy biomassza – fejtette ki a szervező.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!