Szeged és környéke

2008.06.27. 21:14

Gumikesztyűben a tengerparton

Szeged, Kistelek, Mórahalom - Nem minden kisgyereknek kezdődött szerencsésen a nyári szünet. Volt, aki a színötös bizonyítvány átvétele után karját törte, más pedig bárányhimlős lett. Kiderült, nemcsak a szobában rekedt gyerekek olvassák el a kötelező olvasmányokat, a többi színötös is szorgalmasan tanul.

Munkatársunktól

Kisteleken, a rendezvényházban fotóztuk tegnap délután a színötös tanulókat. Itt találkoztunk Kucsora Petrával, aki könyékig gipszben érkezett.

– Túl gyorsan rollereztem, és ez lett a vége – mondta szomorúan Petra, karjára pislogva. Nyári programjain a gipsz ellenére sem változtat: Olaszországba utazik a családjával. Úgy tervezi, majd gumikesztyűben fürdik a tengerben. A kikapcsolódás mellett azért a tanulásra is szán időt. Azt tervezi, mire a hatodik osztályt elkezdi, az összes kötelező olvasmányt elolvassa. A Pál utcai fiúkat már a múlt héten befejezte, és a többin is sorra átrágja magát.

Kucsora Petra törött karja sem változtat nyári programjain Fotó: Segesvári Csaba

Kucsora Petra törött karja sem változtat nyári programjain
Fotó: Segesvári Csaba

Böröcz Beátának is szerencsétlenül kezdődött a vakáció. Néhány napja egy hosszú bicikliút alatt nagyon kimelegedett. Megivott két pohár jéghideg kólát, estére belázasodott. – Úgy izgultam, hogy nem tudok eljönni a fotózásra! Negyvenfokos lázam volt, de hűtőfürdőt vettem, és lázcsillapítót is szedtem, így mostanra jobban lettem – magyarázta Beáta. Elárulta, nyáron is tanul majd, de nem matekot vagy irodalmat. A szünidő alatt inkább megszerzi a jogosítványt kismotorra.

Lantos Réka most fejezte be a másodikat. A következő tanévben nyelvtanversenyen szeretne indulni, ezért anyukájával gyakorolja a helyesírást. Testvére is kitűnő lett ebben az évben, ő azonban nem tudott eljönni a fotózásra, mert bárányhimlős lett.

Utolsó fotózási helyszín

Három helyszínen, Szegeden, Mórahalmon és Kisteleken eddig összesen 993 kitűnő tanulót fotóztunk. Az utolsó fotózás Csongrádon, a művelődési központban (Szentháromság tér 8.) lesz, június 30-án, 14-től 17 óráig. Azoknak a szín ötösöknek, akik bármilyen ok miatt egyik eddigi fotózásunkra sem tudtak elmenni, szerveztünk egy pótfotózást Szegeden: a Technika Házában lesz július 1-én, kedden, 14-től 17 óráig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!