Szeged és környéke

2008.06.04. 21:39

Hajmeresztő a ligetben

Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok az újszegedi színpadon is kínál új produkciót az idén: a különleges, izgalmas és vérfagyasztó interaktív bűnügyi vígjátékot, Paul Poltner Hajmeresztő című világsikerű komédiáját július 18-án állítják színpadra a Kecskeméti Katona József Színházzal koprodukcióban – jelentette be a tegnapi sajtótájékoztatón Herczeg Tamás, a fesztivál igazgatóhelyettese.

Munkatársunktól

A darabot Cseke Péter színművész rendezi, és ősztől a kecskeméti teátrumban – ahol nemrégiben direktorrá választották – játsszák majd tovább.

Cseke szerint a Hajmeresztő egyedülálló színháztörténeti siker: az Egyesült Államokban prózai darab soha annyi előadást nem ért még meg, mint a fodrászatban játszódó bűnügyi komédia. A darabot a hazai közönség is láthatta már: a Radnóti Színházban nyolc éven át Kern András főszereplésével adták, három éve pedig Pécsett volt kasszasiker. A július 18-i újszegedi premier főszereplője Besenczi Árpád, a József Attila Színház tagja lesz, a további szerepekben Hegedűs Zoltánt, Danyi Juditot, Réti Erikát, Pál Attilát és Szarvas Attilát láthatja a publikum.

A rendező szerint a darab sikerének titka, hogy a nézők beleszólhatnak a cselekménybe. Rosetti felügyelő megpróbál végére járni Isabel Czerny zongoraművésznő rejtélyes meggyilkolásának, amire minden szereplőnek volt oka és lehetősége. Mivel a közönség az egyedüli szemtanúja a bűnügynek, a nyomozó a nézőtéren ülőkhöz fordul, akik kérdéseikkel segíthetik a rejtély megoldását. A kérdések függvényében estéről estére változhat a zseniálisan felépített darab, amely improvizálásra készteti a színészeket. Azt is a közönség dönti el, a négy gyanúsítottból ki a gyilkos, így estéről estére más irányt vehet az előadás.

Újabb pótelőadás az Istvánból

A hatalmas érdeklődésre való tekintettel egy újabb pótelőadást is beiktattak a Dóm tér idei slágeréből, az István, a királyból. A főpróbát egy nappal korábbra hozták, így augusztus 16-án is teljes értékű előadást tartanak, amelyre ma reggel kezdik árulni a jegyeket a fesztivál Reök-palotában található jegyirodájában. A Szörényi-Bródy rockoperából így összesen öt előadást tartanak Szegeden A társulat győzteseivel.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!