Szeged és környéke

2008.06.29. 23:07

Kübekházán meglódult az informatikai fejlődés

Kübekháza - Egyre többen interneten jelentkeznek be Kübekházán a háziorvos rendelésére. A program iránt sok település érdeklődik, de még csiszolják. Ősztől az ellenőrzőjüket sem dughatják el szüleik elől a kübeki gyerekek.

Munkatársunktól

Márciusban indult és egyre népszerűbb az internetes előjegyzés a kübekházi háziorvos rendelésére. Regisztráció után a www.kubekhaza.hu-n keresztül érhető el a szolgáltatás, ami fölöslegessé teszi Kátai Tibor telefonos vagy személyes megkeresését. A virtuális „rendelési napló" ötperces időszakokra bontva kínál lehetőséget a pácienseknek a feliratkozásra.

E-llenőrző

Ősztől indul az e-llenőrző program is Kübekházán: ennek segítségével a szülőket e-mailben értesítik arról, hogy gyermekük osztályzatot kapott. Hogy milyet, és milyen tantárgyból, azt egy titkos, csak általuk ismert jelszóval tudhatják meg: ezzel beléphetnek és belenézhetnek a gyerek virtuális ellenőrzőjébe. A szoftver segítségével a tanárokkal is levelezhetnek a szülők – például a gyerek tanulási, magatartási problémáiról.

A kezdeményezés sikere jelentős részben annak köszönhető, hogy a kübekházi internetelérések aránya más kistelepülésekhez mérten nagyon magas – mondta el Molnár Róbert polgármester. Az egyedülálló előjegyzési szoftver jogtulajdonosa egyébként a község önkormányzata, ami a fejlesztés költségeit is állta. A polgármester elárulta: a sikeren felbuzdulva a tervek szerint ősztől a fogorvosnál is kapnak majd előjegyzést a páciensek az interneten keresztül.

Több település és intézmény is érdeklődik a netes előjegyzési rendszer iránt, de a kübekházi polgármester egyelőre türelmet kért addig, amíg sikerül tökéletesre csiszolni a szoftvert. A terv az, hogy egy központi honlapon keresztül bármelyik település bármelyik szak- vagy háziorvosi rendelésére be lehessen jelentkezni – a páciensek ne telefonáljanak órákat csak azért, hogy időpontot kapjanak.

Címkék#Kübekháza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!